Vlera e tubimit

Ebu Hurejre r.a transmeton se i Dërguari i Allahut rrëfen një bisedë mes Zotit të Madhërishëm  dhe disa melekëve: “Allahu ka disa melek të tjerë përveç atyre që shënojnë veprat e njerëzve. Ata ecin rrugëve dhe kërkojnë njerëz që madhërojnë Allahun.  Kur takojnë njerëz që përmendin Zotin e Lartësuar, fillojnë t’i thërrasin njëri tjetrit: ‘Ejani, i kemi gjetur ata që po i kërkoni!’ Atëherë ata mblidhen dhe i rrethojnë me flatërat e tyre deri në qiellin e tokës. Pastaj Allahu i pyet melekët, ndërsa Ai i di më së miri…

Read More

pas ikjes

mbeta në divanin e ndryshkur të jetës ai iku ata ikën me ndjenjën hamendëse të etjes së pa lodhur me polenin e ëmbël të lulëkuqes-jetë dhe tretjen e madhe -ritëm i shuar e morën kalldrëmës së shpirtit morën vrapin që mote për një copë bukë me një grusht krip i mbushën bebëzat e syve me rërë mbi një pëllëmbë varr që sot mpihet nën këmbët e një gomari të sëmurë analeve të buzëlumit e la agimin s’bashku e lan agimin e përpin me ndjenjën e ikjes që në kthim me…

Read More