Thënie nga Isak Njutën (Isaac Newton)

Përktheu dhe përshtati: Skender Mustafi Isak Njutën, Sir Isaac Newton, ishte matematikan dhe fizikan eminent i Mbretërisë së Bashkuar. Lindi më 4 Janar të vitin 1643 në Uolstorp (origjinal Woolsthorpe), Angli. Është i njohur për shumë zbulime të realizuara gjatë fundit të shekullit XVII dhe fillimit të shekullit XVIII. Nga të gjitha më i njohur është ligji i lëvizjes dhe ligji i tretë i Njutnit. Megjithatë këto zbulime, pakë njerëz e dinë se Njutën ishte oratorë shumë i mirë. Më poshtë keni mundësinë t’i lexoni 30 thëniet më interesante nga Njutën.

Read More

Gjenerimi i modelit të biznesit: Aktivitetet kyçe

Autor: Skender Mustafi Për realizimin e proceseve për të arritur qëllimet, kompanitë, varësisht nga lloji, madhësia, dhe strategjia e veprimit, përcaktojnë aktivitetet e tyre dhe ato aktivitete ua bashkëngjisin roleve të cilat marrin pjesë në procese. Në këtë artikull do të përshkruhen vetëm aktivitetet kyçe analiza e të cilave ndihmon në gjenerimin e modelit të biznesit të një kompanie të caktuar. Në këtë aspekt, aktivitetet kyçe paraqesin veprimet të cilat kompania duhet patjetër realizuar për të bërë që modeli i biznesit të funksionojë. Secili model i biznesit ka në vete një…

Read More