ITIL

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë

Lexo më shumë

Gjermania hedh 11 milion ton ushqim në vit

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Autor: Skender Mustafi Gjermania  së fundi shihet si shtet i cili gjendet në një situatë të pa lakmueshme ekonomike, së paku sa i përket standardit të popullsisë së vendit. Megjithatë një fakt i vetëm i lidhur me ushqimin flet ndryshe. Ky shtet çdo vit hedh mbi 11 milion ton me vlerë prej rreth 25 miliardë €uro[1]. Gjermania ka 80’996’685 banorë[2] nga të cilët 62’740’032 janë moshës mbi 18 dhe të punësuar. Secili nga këta persona hedh mesatarisht rreth 175 kilogram ushqim në vit që do të thotë 480 gram në ditë. Duke…

Lexo më shumë