23 programe falas dhe me kod të hapur

Autor: Skender Mustafi

Më poshtë kemi përzgjedhur programet më të dëshiruara të cilat janë falas dhe me kod të hapur. Mund të përdoren si të tilla, duke u instaluar përmes skedës së ekzekutueshme ose mund edhe të përpunohen duke ndryshuar kodin e tyre i cili është i hapur.

Logo

Emri

Përshkrimi

Burimi

Mozilla FirefoxShfletues për internet, nga shumë përdorues i konsideruar nga shfletuesit më të mirë dhe më praktik që ekzistojnë.Shkarko
MiroPamje të mrekullueshme. Luan të gjitha llojet e videove, shumë më shumë se Windows Media Player. Mund të lidhësh edhe videot që ofrohen përmes RSS. Mbështet edhe shkarkimet përmes Torrent skedave Kërko dhe shkarko nga Youtube dhe faqe tjera.Shkarko
PidginMundëson kontaktimin me më shumë se një IM llogari me kyçje të përnjëhershme duke përfshirë: AOL IM, MSN dhe Jabber.Shkarko
Miro Video ConverterProgram me pamje të pastër dhe shumë të lehtë për përdorim. Konverto çfardo lloj të video skedave në mp4 ose në theora. Konverto çdo lloj video skede që të mund të përdorësh me iPhone, iPod, Android, etc.Shkarko
SkipScreenShtesë për Firefox e cila mundëson shmabgjen e shumë dritareve të pa nevojshme në faqet si Rapidshare, Megaupload, Mediafire, zShare dhe të tjera.Shkarko
Mozilla ThunderbirdSistem për menaxhimin dhe leximin e postave elektronike. Mjet shumë i fortë për kontrollimin e postave të pa dëshiruara dhe reklamave shtytëse.Shkarko
RSSOwlPlatformë shumë-platformësh për RSS klinetë.Shkarko
CabosProgram për shpërndarje dhe grumbullim skedarësh. I lehtë për përdorim. Rrjeti Gnutella.Shkarko
GnucleusProgram shumë i mirë përr shkarkim dhe shpërndarje të skedave i bazuar në rrjetin Gnutella.Shkarko
VLCLuan më shumë lloj të video skedave se sa shumica e programeve për video, ndërto janë llojet: Quicktime, AVI, DIVX, OGG etj.Shkarko
MPlayerNgjashëm si programi i mësipërm.Shkarko
Media Player ClassicGjithashtu është një program për hapjen e video skedave.Shkarko
LibreOfficeNjë paket i madh i mjeteve për përpunimin e word dokumenteve dhe fletave tjera. Program falas për zëvendësim të Microsoft Word. Gjithashtu për formatin e njejt mbështet edhe llojin e formatit OpenDocument.Shkarko
AbiWordGjithashtu përpunues i word dokumenteve. Më i miër për përdorim dhe më i shpejtë se OpenOffice. Dokumentet përputhen dhe mund të përpunohen gjithashtu edhe me Microsoft Word dhe OpenDocument.Shkarko
JuiceKlient solid për dëgjith të radio kanaleve.Shkarko
BitcoinValuta digjitale “peer-to-peer” që të mund të blini gjëra në internet pa paguar shpenzimet për ndërrimin e valutave.Shkarko
AudacityProgram shumë i përshtatshëm dhe praktik për ruajtjen e zërit.Shkarko
GIMPProgram për përpunimin e fotove që në karakteristika konkurron Photoshop-in.Shkarko
Paint.NETProgram për redaktimin e grafikëve me një pamje shumë të mirë dhe me mundësi shumë perfide.Shkarko
InkscapeProgram për përpunim me vektorë.Shkarko
FilezillaProgram për FTP, shumë i përshtatshëm dhe praktik.Shkarko
IRCIRC klient. Program për kontaktim.Shkarko
PeaZipProgram shumë i mirë për paketimin dhe çpaketimin e arkiveve të shumë llojeve të paketave. Gjithashtu mundëson ruajtjen e paketave përmes fjalëkalimeve.Shkarko

Këto programe dhe fresime të tjera mund të i gjeni tek: http://opensourcewindows.org/.

Komentet nga Facebook:

Po këto i keni lexuar?

2 Thoughts to “23 programe falas dhe me kod të hapur”

Leave a Comment