60+ thënie mbi paqen

Përgatiti: Skender Mustafi
Përgatiti: Skender Mustafi

1. Nëse mund të fshikullosh çdo njeri në botë, asnjëherë nuk do ta njohësh paqen. – Muhammad Ali
2.“Nëse më do ashtu si thua,” pëshpëriti, “bëje që të jem në paqe”. – Leo Tolstoy
3. Dhimbja do të lëshojë, kur ti pajtohesh – Jeremy Aldana
4. Nuk mjafton të fitohet lufta; është më me rëndësi të organizohet paqja. – Aristoteli
5. Askush s’mund të të sjellë paqe veç ti vetes. – Ralph Waldo Emerson
6. Nëse dëshiron të bësh paqe, ti nuk flet me miqtë, ti flet me armiqtë. – Desmond Tutu
7. Ku injoranca është zotëruesi ynë, atje nuk ka mundë si për paqe të vërtetë. – Dalai Lama XIV
8. Njerëzit e lirë për të zgjedhur gjithmonë do të zgjedhin paqen. – Ronald Reagan
9. Pusho dhe bëhu falënderues. – William Wordsworth
10. Paqe, dashuri, ndjeshmëri. – Kurt Cobain
11. Lufta është vetëm ikje qyqare nga problemet e paqes. – Thomas Mann
12. Besoj në Islam. Besoj në Allah dhe paqe. – Muhamed Ali
13. Madje edhe paqja mund të blihet me çmim shumë të lartë. -Benjamin Franklin
14. Ëndërroj një Afrikë që është në paqe me veten. – Nelson Mandela
15. Nuk mund të gjesh paqe duke shmangur jetën. – Virginia Woolf
16. Luftojmë që të mund të jetojmë në paqe. – Aristoteli
17. E vetmja gjë që kam për të thënë është se babai im asnjëherë nuk luftoi kundër vendit të tij. – Zinedine Zidane
18. Nuk duhet të kesh luftuar në fustë që të duash paqen. -Geraldine Ferraro
19. Islami mëson tolerance, jo urrejtje; vëllazërim universal, jo armiqësi; paqe dhe jo dhunë. -Pervez Musharraf
20. Paqja prodhohet nga lufta. – Pierre Corneille
21. Nuk mund të e ndash paqen nga liria sepse askush nuk mund të jetë në paqe përderisa nuk ka liri. – Malcolm X
22. Ndërgjegjja e qetë e bën njeriu të fortë. – Anne Frank
23. Praktika e faljes është kontributi ynë më i rëndësishëm për shërimin e botës. – Marianne Williamson
24. Fjalët ‘Të Dua’, dhe ringjallë miliona, në më pak se një sekondë. – Aberjhani
25. Është e pa mundur të ngritët lumturia e njërit mbi dëshpërimin e tjetrit. – Daisaku Ikeda
26. Nëse nuk gjen paqe brenda vetes, nuk do ta gjesh askund. – Marvin Gaye
27. Le të mos kënaqim etjen tonë për liri duke pirë nga kupa e hidhërimit dhe urrejtjes. – Martin Luther King Jr.
28. Momenti i tanishëm është i mbushur me gaz dhe lumturi. Nëse je i vendosëm, do ta shohësh atë. – Thich Nhat Hanh
29. Paqe dhe dashuri, paqe dhe dashuri! ― Ringo Starr
30. Paqja vije nga brendësia. Mos e kërko jashtë. – Buda
31. Paqja fillon me buzëqeshje. – Nënë Tereza
32. Në të gjitha majat qëndron paqja. – Johann Wolfgang von Goethe
33. Ne do të kemi paqe madje edhe nëse duhet të luftojmë për të. – Dwight D. Eisenhower
34. Kur bën paqen me autoritetet, bëhesh autoritet. – Jim Morrison
35. Ne nuk do të mësojmë se si të jetojmë së bashku në paqe duke vrarë fëmijët e njëri tjetrit. – Jimmy Carter
36. E vetmja arsye e luftës është se ne mund të jetojmë në paqe të pa prekur. – Marcus Tullius Cicero
37. Luftërat janë, sigurisht, për tu mënjanuar; por ato janë shumë më të mira se disa lloje të paqes. – Theodore Roosevelt
38. Asnjëherë nuk kam përkrahur luftërat përveç si mjete të paqes. – Ulysses S. Grant
39. Paqja është virtyt i civilizimit. Lufta është krimi i saj. – Victor Hugo
40. Unë vërtetë jam grua në paqe. – Laura Schlessinger
41. Të bërit paqen, që kam gjetur, është më mire se të bërit luftë. – Gerry Adams
42. Paqja është dhurata jonë për njëri tjetrin. – Elie Wiesel
43. Jam çifut që mbështetë paqen. – Alan Dershowitz
44. E vlerësoj paqen kur nuk është blerë me çmimin e mirësjelljes themelore. – Elia Kazan
45. Realizimi i paqes është më i rëndë se realizimi i luftës. – Adlai E. Stevenson
46. Paqja dhe drejtësia janë dy anët e së njëjtës monedhë. – Dwight D. Eisenhower
47. Paqja është liria në qetësi. – Marcus Tullius Cicero
48. Lufta asnjëherë nuk do të ndalojë përderisa në botë nuk fillojnë të lindin foshnje me tru më të madh dhe gjëndra më të vogla mbi-veshkore. – H. L. Mencken
49. Ata nuk do të lë në të kesh paqe, ata nuk duan të kesh diç që ata nuk kanë . – Margaret Atwood
50. Në shtëpi fillon përçarja e paqes së botës. – Nënë Tereza
51. Mund të sillni dashuri të pa kushtëzuar dhe paqe pakufi. – Alyson Noel
52. Nëse nuk mund t’i përfundojmë tani dallimet tona, së paku mund të ndihmojmë të bëjmë të sigurt për dallime. – John F. Kennedy
53. Veprimi është çelësi bazë për të gjithë suksesin. – Pablo Picasso
54. Përderisa them, më mirë do të huq ndonjë se sa të i bie ndokujt. – Brian Celio
55. Askush nuk është aq budalla të preferojë luftë në vend të paqes, në të cilën, në vend që të varrosin të bijtë baballarët, baballarët varrosin djemtë e tyre. – Herodoti
56. Mendoj se njerëzit duan paqe aq shumë sa që qeveritë e ditëve të sodit më mire le të lënën rrugën e tyre dhe të lënë ata të e kenë atë. – Dwight D. Eisenhower
57. Paqja s’mund të arrihet me dhunë, ajo mund të mbahet vetëm me mirëkuptim. – Ralph Waldo Emerson
58. Askush s’mund të ju sjellë paqe veç vetes suaj. – Ralph Waldo Emerson
59. Nuk mjafton të flitet mbi paqen. Duhet të besohet në të. Dhe nuk mjafton të besohet në të. Duhet të punohet në të. – Eleanor Roosevelt
60. Ti ke çdo gjë që ke nevojë për paqe komplete dhe lumturi tërësore, tani. – Wayne W. Dyer
61. Nuk ka asgjë që ka arritur lufta e që  ne nuk do të  arrinim pa të . – Havelock Ellis
62. Paqja dhe besimi kërkojnë vite për tu ngritur dhe sekonda për tu shkatërruar. – Mahogany SilverRain
63. Nëse paqja mund të vijë vetëm duke vrarë ndokënd, atëherë nuk e dua. – Hiro Mashima
64. Nuk mund të tundësh duart me grusht të shtrënguar. – Mahatma Gandhi
65. Paqja nuk është diç të cilën e arrini duke e dëshiruar, është diç të cilën e bëni, diç që jeni, diç që bëni, dhe diç që e jepni. – Robert Fulghum
66. Në paqe edhe paqes ia kthejmë prapanicën. – Skender Mustafi

Komentet nga Facebook:

Po këto i keni lexuar?

8 Thoughts to “60+ thënie mbi paqen”

  1. ckemi dua te di me shume per paqen

Leave a Comment