Begatit e All-llahut

0

Një ditë derisa Ebu Hanifja qëndronte ulur së bashku me të tjerët vërejti se rroba e një njeriu të cilin e njihte ishte vjetruar shumë, prandaj, pasi dolën njerëzit dhe ai mbeti vetëm me të, i tha:
– “Ngrite këtë sexhade dhe merre atë që do të gjesh ndër të, njeriu e ngriti dhe nën të gjeti 1000 dërhem. Merri dhe lirisht harxhoi për nevojat tua.”

  • Por unë jam njeri i pasur, Allahu mi ka dhënë të gjitha që më nevojiten- u përgjigj njeriu.
  • Ebu Hanifja i tha: Nëse Allahu të ka dhënë shumë begati, pse nuk mund të vërehen te ti? A nuk ke dëgjuar se Pejgamberi (sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem) ka thënë:
    “Allahu do t’i sheh gjurmët e begatisë së Tij në robin e Tij”. Prandaj duhesh të kujdesesh për veten dhe të vishesh mirë, që mos të brengosësh shokun tënd.

Komentet nga Facebook:

SHPËRNDAJE
Artikulli paraprakMartesa e Aliut r.a. dhe Fatimes r.a.
Artikulli tjetërShoku i mirë i Ebu Hanifes
Themelues dhe mirëmbajtës i portalit “Fjalaime.ch”. BSc. i Administrimit të Biznesit dhe MSc. i Sistemeve Informative të Biznesit. Me punë dhe qendrim të përkohshëm në Zvicër, Winterthur. Studimet e mia qoftë akademike, qoftë private pasojnë sferën e ekonomsë me përqëndrim në drejtimet e menaxhimit dhe marketingut dhe teknologjisë informative me përqëndrim në shfrytëzimin e teknologjisë informative për zhvillim të biznesit..

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU