Jezui: Mësuesi i Inspiruar (dosje)

0

Tradita islame tregon shumë tregime rreth Jezuit nga të cilat mund të nxjerrim mësime që mund t’i zbatojmë sot.

Muslimanët dhe të krishterët gjithmonë kanë qenë të inspiruar dhe kanë mësuar mësime me vlerë nga mesazhi dhe mësimet e Jezuit.
Pasi që Jezui është figurë e tillë ndikuese mes muslimanëve dhe të krishterëve, mesazhi i zij mund të jetë mjet shumë efektiv për miliona musliman dhe të krishterë në gjithë botën, për të ndërtuar ura mëshire, mirëkuptimi dhe të ndarjes së vlerave.

Pra, le të shohim statutin e dyfishtë të Jezuit në islam: 1) profet i cili kishte lindje të mrekullueshme dhe do të kthehet për të udhëzuar njerëzimin dhe 2) një mësues i inspiruar shembullin e të cilit në mëshirë, mirësi dhe në shmangie nga gjërat materiale ne edhe sot mund ta mësojmë.

Përktheu dhe përshtati
Skender Mustafi

Komentet nga Facebook:

SHPËRNDAJE
Artikulli paraprakSi të shkarkoj video nga Youtube?
Artikulli tjetërSi të përfitoj nga rrjetet shoqërore?
Themelues dhe mirëmbajtës i portalit “Fjalaime.ch”. BSc. i Administrimit të Biznesit dhe MSc. i Sistemeve Informative të Biznesit. Me punë dhe qendrim të përkohshëm në Zvicër, Winterthur. Studimet e mia qoftë akademike, qoftë private pasojnë sferën e ekonomsë me përqëndrim në drejtimet e menaxhimit dhe marketingut dhe teknologjisë informative me përqëndrim në shfrytëzimin e teknologjisë informative për zhvillim të biznesit..

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU