Një aplikacion për celularë: falas apo me pagesë qoftë edhe 1€?

Autor: Skender Mustafi Programimi i aplikacioneve nuk është punë e cila bëhet nga të gjithë. Madje nuk është punë e cila bëhet nga shumica. Madje nuk është punë e cila bëhet nga shumica e programuesve. Një numër i vogël i njerëzve programojnë programe për celularë edhe atë për një lloj gjuhe programuese. Të pakët janë ata të cilët janë profesionistë për më shumë se një gjuhë programuese dhe realizojnë projektet në kohë dhe me sukses.

Read More

Kriza financiare dhe ndikimi në prodhimin e automobilave

Kriza financiare e cila u paraqit në vitin 2007 e që edhe tani llogaritet se është në vazhdim e sipër tronditi tërë botën e zhvilluar si dhe në mas të mirë edhe atë në zhvillim e sipër. Tronditje dhe lëvizje të mëdha u realizuan gjatë kësaj periudhe. Ndër më të prekurit gjatë kësaj kohe ishin kompanitë e prodhimit të automobilave ose të pjesëve të tyre (Wikipedia, 2011).

Read More

Kriza financiare botërore dhe ristrukturimi i bizneseve

Autor: Skender Mustafi Kriza financiare botërore filloi në vitin 2007 dhe nga shumë studiues të çështjeve ekonomike llogaritet kriza më e madhe që nga koha e “depresionit të madh” në vitin 1930. Gjatë kësaj kohe një numër i madh bankash botërore dhe regjionale pësuan humbje të mëdha, bile disa nga ato edhe u shuan. Shkak i krizës llogaritet të jetë “lulëzimi” i programit të ndërtimit të shtëpive në Amerikë gjë që ishte e lidhur drejtë për drejtë me sistemin kreditor bankar, kështu si pasojë bankat ishin të parat që duhej…

Read More