Gjenerimi i Modelit të Biznesit: Segmentimi i Konsumatorëve

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 5 minuta Përgatiti: Skender Mustafi Të mos harrojmë, modeli i biznesit gjenerohet me qëllim që të mund të hulumtohen mundësitë dhe format e krijimit të vlerës që më pastaj ajo vlerë të mund të krijohet, shpërndahet dhe të kapet nga ana e kompanisë. Si në shumë struktura tjera të modeleve të biznesit dhe në studimet e çështjeve të marketingut konsumatorët trajtohen në forma të ndryshme varësisht nga strategjia e kompanisë, lloji i biznesit dhe gjendja e tregut. Në vazhdim do të trajtojmë segmentimin e konsumatorëve dhe ndërlidhjen e këtij veprimi me gjenerimin…

Lexo më shumë

35 makreting sloganet e të gjitha kohrave

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 3 minuta Sloganet janë nga elementet kryesore të reklamimit. Ato, nëse janë të formuluara mirë, janë ambasador i produktit ose kompanisë në gjithë botën. Ditëve të sodit slogane nga më të ndryshmet ndeshim kahmos, si në rrugë në stenda afishimi, ashtu edhe nëpër gazeta, televizion, radio e internet. Thjeshtë, secila kompani, madje një kompani për secilin produkt të suksesshëm ka një slogan. Sidoqoftë, shumica e  sloganeve harrohen sapo “tu kalojë sezoni” dhe vetëm disa mbeten “përgjithmonë”: Disa nga ato madje i shfrytëzojmë edhe në bisedat tona, në shprehjet tona, thjeshtë me ato…

Lexo më shumë

Gjiganët e Internetit

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Përgatiti: Skender Mustafi Siç duket ne çdo ditë  më gjatë kohë “hamë internet” se sa bukë si dhe më shumë në sasi po hamë internet. Sidoqoftë, vetë desha të e vizualizoj rrjedhë se ku ecim ne afërsisht. Të vegjlit nuk na duhen, por të mëdhenjtë pa të cilët interneti nuk do të ishte siç është sot. Më drejt të e them, po të mos ishin këta gjiganë me punën dhe vlerat e tyre 90% e përdoruesve të kompjuterit do të ishin duke luajtur “$solitaire”.

Lexo më shumë

Ngjarja e vitit 2011: Ndikimi i Facebook-ut në interkomunikim (14 000 persona për ditëlindje tek Thessa)

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Nxënësja gjermane nga Hamburgu “Thessa” në Korrik të vitit 2011 vendos që përmes Facebook-ut t’i fron miqt për ditëlindjen e 16-të. Duke mos lexuar me kujdes kushtet e paraqitjes së një ftese ajo e bën ftesën publike, ftesë kjo me mundësi për pranim nga të gjithë përdoruesit e Facebook-ut. Kështu brenda javës së parë mbi 14 000 Facebook përdorues pranojnë ftesën për të marrë pjesë në festimin e ditëlindjes. E trishtuar nga kjo ngjarje Thessa gris llogarinë në Facebook. (Shih Foto) Megjithatë, gjermanëve nuk u pengon kjo dhe marrin rrugën…

Lexo më shumë

Galileo Big Pictures: Foto e vitit 2011

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Emisioni gjurmues “Galileo Big Pictures” në kanalin televiziv gjerman “ProSieben”, kanal i cili mbulon Gjermaninë, Austrinë, Zvicrën, Italinë, Belgjikën, Luksemburgun, Lihtenshtajnin dhe pjesë nga Evropa lindore përzgjodhi 100 ngjarjet më mbreslënëse të kapura në foto të vitit 2011.

Lexo më shumë

Sulm i drejtpërdrejt mes konkurrentëve

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Shkroi: Skender Mustafi Kohëve të fundit sulmi i konkurrentëve në kampanjat e reklamimit është bërë i drejtpërdrejtë. Më poshtë mund të shihni se si Samsung sulmon Apple dhe Caclecom sulmon Swisscom. Video e parë është në anglisht dhe e dyta në gjermanisht (përkthimi nën video). Samsung vs. Apple   Cablecom vs. Swisscom Përkthimi: – A mendoni se Interneti është i njejtë? – Shiheni pra. – Së pari DSL. Mmm ëmbël. – Dhe tani Internet nga UPC Cablecom. – Phuu. Për këtë jam përcaktuar për UPC Cablecom. – Deri 5 herë…

Lexo më shumë