Interneti në shtëpi

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 4 minuta Shkroi: Skender Mustafi Nëse ju jeni përdorues i internetit dhe në familjen tuaj keni vetëm edhe një person që përdor internetin dhe që të dy mesatarisht harxhoni 50 cent në dit për internet atëherë ju patjetër duhet të kyçni internetin në shtëpinë tuaj. Lejimi që fëmijët të shërbehen me internet duke përdorur “internet caffe-të” është një hap i gabuar, ndoshta një pikë qëndrim shumë i ashpër, por shpeshherë edhe për të rriturin “internet caffe-të” janë vend i gabuar. Nga përvoja pesë vjeçare me “internet caffe” dhe nga përvoja rreth 5…

Lexo më shumë

Ja pse zekati yt shkoi huq

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 3 minuta Një nga nxënësit i cili merrej me tregti e pyeti një herë Ebu Abbas Nihavend-in rreth dhënies së zekatit. – Ebu Abbas Nihavedi iu përgjigj: “Jepja atij që të thotë zemra!” Me tu larguar nga mësuesi, nxënësi takoi në rrugë një lypsar të verbër. Meqë i erdhi keq për gjendjen e tij, nxori nga xhepi një qese me florinj dhe ia dha si zekat. Lypësi i verbër, pasi kontrolloi mirë qesen dhe u bind se ajo është plot e përplot, u largua gjithë gëzim. Të nesërmen, nxënësi kaloi në të…

Lexo më shumë

Dëshmia e vetë të Dëshmuarit

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 2 minuta Autor: Besnik Mustafi Dëshmia dëshmon për vetë dëshminë O ME I LARTI JE TI Se edhe jeta në tokë u krijua për të dëshmuarin I dëshmuar është ai që udhëheq universin nga lart e poshtë E njeriu është rrugëtar nëpër dëshminë e të lartë dëshmuarit nga poshtë lartë Që nuk e sheh me sy,por e ndjen pran shpirtit të tij, O I MADHËRUAR JE I VETMI TY E në dëshmi s’ka dyshim,sepse dyshimi s’ka vend strehim Se qiejt 7 nga poshtë e lart,afër e larg,rreth e përqark Për Allahun dëshmojnë…

Lexo më shumë

Çka ndodhë sot për 60 sekonda në internet?

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Interneti është nga mediet më interaktive në ditët e sodit. Ndikimi i tij në jetën e njerëzve është shumë i madh. Për të rritur atraktivitetin dhe ruajtur ritmin e veprimeve të njerëzve në të angazhim të madh kanë marrë edhe kompanitë e ndryshme të cilat përmes këtij aktiviteti tentojnë të rrisin të hyrat e tyre, si dhe të dominojnë në treg. Më poshtë në grafik është përmbledhur pastër aktiviteti në internet brenda 60 sekondave.

Lexo më shumë

Shishe kohe

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë e thithi jetën edhe ajrin nga boca e oksigjenit cigarja më thithë mua që jam i shtrirë mbi shtratin e drurit e ti thithë gjithçka dhe asgjë nuk mbetet pa thithur gjersa të bie edhe thërrmija e fundit e rërës në pjesën e poshtme të shishes së kohës   Autor: Skender Mustafi

Lexo më shumë

Nuk do të kthehem më

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 2 minuta Autor: Besnik Mustafi Nuk kthehem më, sepse aq frymë nga Zoti më ishte dhënë Nuk kthehem më, sepse zemra që vdes nuk do ngjallet më Sa shpejt vije dita kur lamtumirën botës do t’ia themi E natën e parë tokës do t’i thërrasim trupin mos t’na e ngushtojë Qiellit lart lutje do t’i dërgojmë, se atje ZOTI është e t’mos na ndëshkojë Nuk do të kthehem në këtë botë më, për as tokë e qiell Për as jetë e vdekje, as për Zotin që më krijoi në këtë jetë Se…

Lexo më shumë