70+ thënie nga Bill Gates

Përgatiti: Skender Mustafi Para se të lindje prindërit tu nuk ishin kaq të bezdisshëm sa janë tani. Ata u  bezdisën duke t’i paguar llogaritë, duke ti pastruar rrobat dhe duke dëgjuar të folurit tënd se sa i lezetshëm je. Kështu që para se të shpëtosh pyllin nga parazitët e gjeneratës së prindërve tu, tenton të largosh morrat nga dollapi në dhomën tënde.  Suksesi është mësues morravec. I josh njerëzit e mençur të mendojnë se s’mund të humbin. Bëhu i mirë me “budallenjtë”. Ka gjasa të përfundosh i punësuar tek ata.…

Lexo më shumë

130 thënie nga Napoleon Bonaparte

Përgatiti: Skender Mustafi Është religjioni që i zmbraps të varfrit të mos i vrasin të pasurit. E pamundur është fjalë që gjendet vetëm në fjalorin e budallenjve. Asnjëherë mos e ndërpre armikun kur është duke gabuar. Fotoja vlen sa njëmijë fjalë. Aftësia nuk është asgjë pa mundësi. Ambicia e madhe është pasion i karakterit të madh. Gratë nuk janë asgjë veç se makina për të prodhuar fëmijë. Vdekja nuk është asgjë, por të jetosh i humbur dhe i pa lavdishëm është të vdesësh çdo ditë. Udhëheqësi është tregtar në shpresë.…

Lexo më shumë

20+ thënie nga Warren Buffett

Përgatiti: Skender Mustafi  Nevojiten 20 vite për të ngritur famën dhe pesë minuta për të shkatërruar atë. Nëse mendoni rreth kësaj do t’i bëni punët ndryshe. Dikush qëndron nën dije sot sepse dikush tjetër ka mbjellë pemën shumë kohë më pare. Rregulla nr. 1: Asnjëherë mos humb para. Rregulla nr. 2: Asnjëherë mos harro rregullën nr. 1. Ju bëni gjëra kur vijnë mundësitë. Kam pasur periudha të jetës kur idetë më kanë ardhur në dengje, dhe periudha të thata. Nëse më vije një ide javën tjetër, do të bëj diç.…

Lexo më shumë

30+ thënie nga Steve Jobs

Përktheu dhe përshtati: Skender Mustafi Nganjëherë jeta u bie në kokë me tullë. Mos humbni besimin. Koha juaj është e kufizuar, kështu që mos e humbni duke jetuar jetën e tjetërkujt. Mos bini në kurth nga dogma – që është të jetuarit me rezultatet e të menduarit të njerëzve tjerë. Mos e leni që zhurma e mendimeve të të tjerëve të u tërheq nga zëri juaj i brendshëm. Dhe më e rëndësishmja, të keni fuqi të pasoni zemrën dhe intuitën tuaj. Gjërat nuk duhet të ndryshojnë botën për të qenë…

Lexo më shumë

50+ thënie mbi menaxhmentin

Asnjëherë nuk ka rënë nga qielli asnjë menaxhues ose udhëheqës i madh, ai është mësuar dhe nuk është trashëguar. – Tom Northup Menaxhmenti i mirë përbëhet nga të treguarit e njerëzve mesatarë si të bëjnë punën e njerëzve superiorë. –  John D. Rockefeller Menaxheri i mirë është njeriu i cili nuk mërzitet për karrierën e tij, por për të atyre të cilët punojnë për të. – H.S.M. Burns Fillo me fundin në mendje.  – Stephen R. Covey Udhë heqë sit duhet të jenë mjaft afër që të lidhen me të tjerët, por mjaft…

Lexo më shumë

60+ thënie mbi paqen

1. Nëse mund të fshikullosh çdo njeri në botë, asnjëherë nuk do ta njohësh paqen. – Muhammad Ali 2.“Nëse më do ashtu si thua,” pëshpëriti, “bëje që të jem në paqe”. – Leo Tolstoy 3. Dhimbja do të lëshojë, kur ti pajtohesh – Jeremy Aldana 4. Nuk mjafton të fitohet lufta; është më me rëndësi të organizohet paqja. – Aristoteli 5. Askush s’mund të të sjellë paqe veç ti vetes. – Ralph Waldo Emerson 6. Nëse dëshiron të bësh paqe, ti nuk flet me miqtë, ti flet me armiqtë. –…

Lexo më shumë