“Ujku”, poezi nga Jorgo Papingji

“Ujku”, poezi nga Jorgo Papingji, e reciton Artisti i Popullit, Reshat Arbana.

Lexo më shumë

Në shtatë vjetorin e themelimit të LSHAKSH-së në Gjermani

Intrvistoi: Shaban Cakolli Intervistë me shkas me Kryetarin e Lidhjes se Krijuesve në Mergate, Z. Hasan QYQALLA Gjeografia e artistëve të diasporës së re shqiptare përfshinë shumë vende të botës dhe me krijimtarinë e tyre mund të përmbledhim shumë vepra të shkruara me vepra të bukura arti.Në këtë tablo,sot po flasim për Lidhjen e Shkrimtarëve Artistëve dhe Krijuesve shqiptarë në Gjermani,e cila në këtë ndërrim motmotesh është stolisur me një gjerdan të ndritshëm aktivitetesh kulturore dhe kombëtare.Krijuesit tanë jetën e tyre në mërgatë e nisën atyre viteve të nëntëdhjeta,ku më…

Lexo më shumë

Ganimete Jashari – poete

Shkruan: Shaban CAKOLLI Të qenunit poet, është rrugë e mundimshme, por edhe e shenjët. Të bëhesh poet do të thotë: Të hulumtosh, rrugëtosh, kërkosh formulime të ndryshme që shprehin gjendëjen tënde shpirtërore, pikëpamjet ndaj jetës, ndaj botës qoftë përballë gëzimeve të përjetuara, qoftë përballë sfidave të kohës. Të bëhesh poet duhesh të kesh ardhur në këtë botë me dhunti për të shkruar, dhunti për të kapur mendimet e shpejta të të tjerëve, për të shprehur dhe thënë të tjerëve, ate që e ndjenë ndryshe nga ata. Veq dhuntive  kërkohet të ushtrosh…

Lexo më shumë

dyshim kohorë

pas shfaqjes së diellit para fytyre shfaqet edhe hija para fytyre si gjithmonë ngjitur për dysheme jete më e qartë se çdo të shfaqej prapa fillojnë neveritjet dhe e pyes ç’bën ti përpara e shfrenuar qeshin edhe merimangat nga pyetja e çuditshme pastaj për çudin time sorrat vishen si nuse në fund të ëndrrës në mesditë   © Skender Mustafi

Lexo më shumë

dita e thyer

në mëngjesin e hershëm të së quajturës ditëbardhë biskun e njomë të sapo thyer e mori era të e shpie diku në pafund të heshtjes në agimin e herët të së quajturës ditëbardhë ishin bisqe të njomë u thyen për të rënë në moçal për jetë gjithçka u thye për rreth atë natë bulëzoi një kopil   © Skender Mustafi

Lexo më shumë

Nga Hiri Ringjallem

Poezi nga autorja: Sadbere Gagica-Spahija Përzgjodhi & përgatiti: Shaban Cakolli NGA HIRI RINGJALLEM Heshtje stinësh jam berë Në kështjellën time më kërkojnë Poet ushtarë besnik të fjalës Si gur peshon mbi ëndrrat e mia Një vjeshtë me stuhi mall i zgjuarr rri Në prush Ku hiri sërish kthehet në zjarr Ti vjen në ditëlindjen time të pestë Me një tufë lulesh mbledhur maleve të mia Vdes ringjallem në strofën time Diellin dhe Ty të mbaj në kështjellë Njomë jetën me lule pranvere Ti je Pranvera e lotit tim Unë hiri…

Lexo më shumë