Dëshmia e vetë të Dëshmuarit

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 2 minuta Autor: Besnik Mustafi Dëshmia dëshmon për vetë dëshminë O ME I LARTI JE TI Se edhe jeta në tokë u krijua për të dëshmuarin I dëshmuar është ai që udhëheq universin nga lart e poshtë E njeriu është rrugëtar nëpër dëshminë e të lartë dëshmuarit nga poshtë lartë Që nuk e sheh me sy,por e ndjen pran shpirtit të tij, O I MADHËRUAR JE I VETMI TY E në dëshmi s’ka dyshim,sepse dyshimi s’ka vend strehim Se qiejt 7 nga poshtë e lart,afër e larg,rreth e përqark Për Allahun dëshmojnë…

Lexo më shumë

Shishe kohe

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë e thithi jetën edhe ajrin nga boca e oksigjenit cigarja më thithë mua që jam i shtrirë mbi shtratin e drurit e ti thithë gjithçka dhe asgjë nuk mbetet pa thithur gjersa të bie edhe thërrmija e fundit e rërës në pjesën e poshtme të shishes së kohës   Autor: Skender Mustafi

Lexo më shumë

Nuk do të kthehem më

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 2 minuta Autor: Besnik Mustafi Nuk kthehem më, sepse aq frymë nga Zoti më ishte dhënë Nuk kthehem më, sepse zemra që vdes nuk do ngjallet më Sa shpejt vije dita kur lamtumirën botës do t’ia themi E natën e parë tokës do t’i thërrasim trupin mos t’na e ngushtojë Qiellit lart lutje do t’i dërgojmë, se atje ZOTI është e t’mos na ndëshkojë Nuk do të kthehem në këtë botë më, për as tokë e qiell Për as jetë e vdekje, as për Zotin që më krijoi në këtë jetë Se…

Lexo më shumë

takimi me pritjen

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Autor: Skender Mustafi pas shiut me erëra të forta doli rrezja e parë prita të e takoja fjalën që në ëndërr më shfaqej çdo mëngjes pas ndërrimit të parë të rrezeve vazhdova me pritje duke i përcjellë ndërrimet e rrezeve të humbura të diellit të flakëruar pritja në heshtje të frikshme nga frika për të folur me zë jetoja në shesh yjesh gjersa s’më përshkoi shpirtin një ndjenjë ndjenja se mund të më ikë dielli ndërrova vendin pak sa mos të më zë kobi në fjalët e botës dhe prapë…

Lexo më shumë

takimi me diellin

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë me sytë e mëngjesit i shijova rrezet e para të jetës lakuriqe me të u zhvesha mbi gjelbërim më ledhatoi era lëkurën mbi të e shijova më mori në vete jetuam së bashku gjer në ditën e fundit dhe me frymën e vdekjes fjeta mbrëmë sa të ëmbla ishin kujtimet për takimin me diellin Autor: Skender Mustafi

Lexo më shumë

takimi me takimin

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë nga gjumi lodhës u ngrita dhe me vrap fillova të kërkoj nuk e gjeta dot askund më thanë se me fener kërkimi zbathur ecën ditën kërkon nuk humba shpresën shpresoj të e takoj një ditë t’i kërkoj fanarin për të kërkuar njeriun tim   Autor: Skender Mustafi

Lexo më shumë