Aspekti islam mbi sigurimin e borxhit në kontratën e shitblerjes me këste

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 5 minuta Autor: Jusuf ZIMERI Nisur nga fakti se me arritjen e çdo lloji të kontratës e edhe kontratës së shitblerjes, vetvetiu nënkuptohet se pasojnë edhe detyrime. Mirëpo kur jemi te kontrata e shitblerjes me këste, nënkuptojmë se pagesa me automatizëm shndërrohet në borxh të blerësit ndaj shitësit. Në raste të tilla, është krejt normale dhe e drejtë që shitësi të ngre shqetësimin e tij për pagesën, respektivisht mos pagesën e borxhit.Mundësitë praktike për sigurimin e borxhit si detyrime kontrata duhet të jenë mekanizma ligjore për t’i siguruar borxh dhënësit se do…

Lexo më shumë

Shitblerja me këste nga aspekti shkencor Islam

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 10 minuta Autor: Jusuf ZIMERI Kontrata e shitblerjes më këste është një ndër kontratat e shitblerjes thuajse më të përhapura në kohën bashkëkohore. Kjo vjen si rezultat i konkurrencës së tregut në njërën anë, dhe ndoshta si rezultat i rënies së faktorit blerës në anën tjetër. Kjo kontratë në kohën bashkëkohore trajtohet si në nivelin e individual, ashtu edhe në nivel të kompanive, ngase këtë formë të shitblerjes shumë kompani e konsiderojnë si mjet për të bërë përfitime dhe si i tillë konsiderohet një mjet i fuqishëm i financës moderne. Në kontratën…

Lexo më shumë

Evropa ka mbi 144 milion muslimanë

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 5 minuta Përgatiti: Skender Mustafi Paraqitja e parë e  analizës: Shtator 2011 Titulli: Evropa ka mbi 137 milion muslimanë Përqindja në gjithë Evropën: 6% Për të realizuar një version të dytë të mbledhjes së të dhënave mbi këtë çështje më ka nxituar gjendja momentale në vendet tona ku shqiptarët muslimanë vihen nën presion psikik nga vetë shqiptarët jo mualimanë dhe të ashtuquajturit muslimanë liberal, madje edhe në formë verbale spastrohen duke u larguar në vende tjera joshqipëtare. Ajo që munda të vërejë nga të dhënat e mbledhura është se në Shqipëri nga 86% e të…

Lexo më shumë

Nuk kërkoja religjion … thjeshtë u dashurova në Islamin

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 6 minuta Përktheu dhe përshtati: Skender Mustafi Burimi: http://www.thesun.co.uk Lexo/Shkarko artikullin në PDF I takoni katër nga 5000 britanikët që bëhen muslimane çdo vit Çdo vit, më tepër se 5000 britanikë bëhen musliman. Më shumë se gjysma e atyre që konvertojnë janë të bardhë – dhe 75% e tyre janë gra. Por çka do ta bënte ndokënd të ndryshonte stilin e jetës në mënyrë aq dramatike? Zyrtarja e Policisë për Mbështetje të Shoqërisë, Jayne Kemp (shqiptohen:  Xhein Kemp), i la pas shpine rrënjët e saja katolike pasi “u dashurua” me Islamin gjatë…

Lexo më shumë

Unë dhe Islami! – Po ti?

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë

Lexo më shumë

Po mundohem të flas, por me kë

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 2 minuta Shkruar nga Zenel Latifi Se fjalët e mia janë të pambarueshme si burimet e pashtershme, atë e din vetëm mendja ime. Ky laps që po i nxjerr fjalët e mia nga thellësia e shpirtit tim, nuk do të mjaftonte që t’i shkruaj gjitha ato që po i ndjej. Gjithmonë, atë që e ke barrë mbi supe të duket gjëja më e rëndë në botë, duke t’u kujtuar ndoshta edhe për mëkatet që ndonjëherë i ke bërë e Zoti yt vazhdoi të t’i falë ato pa të ndëshkuar.

Lexo më shumë