Koment: Rinia në perëndim

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 2 minuta Autor: Skender Mustafi Pyetja e diskutimit:  kush eshte puna ideale per nje shqiptar? nga Ira Meta   Përkundër që pyetja është me shumë ngjyra ironike, e madje nëse është serioze ka ton të fort qesharak, do të marr kohë që të shkruaj rreth reagimit të Gencit. Unë jetoj për rreth tetë vite në perëndim dhe gjatë kësaj kohe kam arritur të shoh jetën e shqiptarëve në perëndim dhe të mund të krahasoj me jetën e shqiptarëve në vendlindje. Ju gaboheni kur tërhiqni një vi dhe mbi të njëjtën vendosni të gjithë…

Lexo më shumë

Trimi refuzoi hyrjen në dhomë nga frika se po prishte gjithçka me trimërinë e tij

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 3 minuta Autor: Skender Mustafi Duke parë thash-e-themet mbi ndryshimet administrative shtetërore të Maqedonisë kundrejt Kosovës, thash hajt dhe unë të them diç. Gjithandej i shoh njerëzit të acaruar ndaj Maqedonisë për hapin politiko-ekonomiko-social që ndërmori. Akuzimet vije të llojeve sasive dhe forcave të ndryshme që po të ishte nocioni Maqedoni ndonjë tortë, deri më tani do ta kishin ngrënë, madje edhe gishtat tanimë i kishin lëpirë. Akti i realizuar nga shteti i Maqedonisë nuk është gjë veç se një vendim i ndërmarrë bazuar në plane të realizuara paraprakisht. Ky akt në…

Lexo më shumë

Spitali i Kumanovës në gjendje të mjerueshme!

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Autor: Zenel Latifi Si në të gjitha repartet ashtu edhe në repartin e Neurologjisë, spitali i Kumanovës po shfaq tmerr për të sëmurët. Në vend se ata të shërohen, në të vërtetë sëmuren edhe më shumë nga kushtet e këqija. I tërë objekti ka erë të keqe, shtretërit janë tepër të vjetër, mjetet mungojnë, punonjësit nuk e kryejnë punën si duhet, kurse doktorët vizitat te të sëmurët i vonojnë nga 5-6 orë. I bëjmë thirrje qeveritarëve, gjegjësisht Ministrisë së Shëndetësisë, që të investojë këtu dhe të ndërtojë spital të ri!

Lexo më shumë

Populli im

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 2 minuta Shkruan: Skender Mustafi Në atë moment që shfaq elemente të dobësisë në karakter duhet të kërkosh ndihmë nga ndonjë profesionist që të mund të gjesh elementin i cili prish karakterin tënd. Një popull i cili bie në situatë që të zgjedh rrugën e keqardhjes për të prekur zemrat e tjerëve në mënyrë që ata të ndërmarrin diç për të përmirësuar gjendjen e tij, ai popull është në prag të shkatërrimit. Simptomat  e këtij populli tregojnë qartë pafuqinë e tij politike e luftarake, tregojnë hutinë morale e jetësore. Ky popull ka…

Lexo më shumë

Big Brother, Big Danger!

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 3 minuta Autor: Labinot Kunushevci “Sikur marrëzira të ishte dhimbje, nga çdo shtëpi do të dëgjoheshin ulërimat.” (Thënie Spanjolle) Reality Show “Big Brother”, një “lokomotivë” drejt emancopëtimit të kulturës shqiptare, promovim i antivlerave të huaja perëndimore dhe tendencë për ç’rregullimin social dhe moral të shqiptarëve. Mendoj se sikur ta kishim një vetëdije sociale më të ngritur nuk do të na servohej një “Big Brother” i tillë sepse nuk do i kushtonim asnjë minutë kohë fëlliqësirave dhe antivlerave të tyre, atyre skenave dhe stileve degraduese që deri para lufte ishin të papranuara për ne dhe…

Lexo më shumë

Të kuptuarit e realitetit në distancë

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Shkroi: Skender Mustafi Sa më larg je nga të afërmit ose dhe më të dashurit, e sa më gjatë nuk shihesh me ata, aq më pak ke për të folur kur i takon ata. Gjatë gjithë kohës, para takimit, të ngërthen ndjenja që ke shumë për të folur, megjithatë realiteti është ndryshe dhe e gjithë ajo pritje kalon në një zhgënjim real i përmbyllur me pak fjalë.

Lexo më shumë