Të kuptuarit e strategjive të reja

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Shkruan: Skender Mustafi I thash: Atje ku jetoj, në Berlin. Një murë i lartë ndan qytetin dhe Gjermaninë. Më tha: Ufff, përmes qyteti. – Sherif Iseni Zbatimi i strategjive të reja (të pa njohura) në biznes është veprim i pa njohur si për konsumatorët ashtu edhe për pjesën e mbetur të tregut. Për më tepër, ky veprim është i kushtueshëm për shkak të nevojës për të përshtatur ambientin e biznesit me planin për risi. Për gjith këtë, shumica e lartpamësve dështojnë në realizimin e planeve të tyre përkundër faktit që këto…

Lexo më shumë

Mjerimi ekonomik, kafshatë që s’kapërdihet!

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 9 minuta Autorë: Zenelabedin Latifi & Labinot Kunushevci Ta përshkruash gjendjen ekonomike të një vendi kërkon kohë dhe mund, por gjithashtu edhe precizitet. Ne morëm përsipër të shkruajmë për disa çështje ekonomike të Kosovës dhe Maqedonisë, por në një kontekst vetëm sipërfaqësor, duke mos hyrë aq edhe në imtësira dhe vlera numerike. Ajo që e mban një shtet dhe që e bën atë të fuqishëm është ekonomia, pra pasuria e një shteti është ekonomia.

Lexo më shumë

BIG BROTHER – Emancopëtim i kulturës së shqiptarëve!

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 3 minuta Makineri mediatike jo për ”emancipimin” e shoqërisë sonë, por për emanCOPËTIMIN e kulturës sonë! Cikle emisionesh – episodash shumë tendencioze për ndërrimin e kulturës sonë sociale me një kulturë që asnjë shoqëri e civilizuar në botë nuk e ka; shkurt dhe shqip është servim pa asnjë vlerë njerëzore, madje as më të voglën morale, faktikisht aty ka vlera nënshtazore, njashtu kjo vlen edhe për “Shpijën e Kosovës”, që në fakt nuk e përfaqëson Kosovën tonë të pasuruar me vlera që i kemi trashëguar shekuj me radhë, me djersë e me…

Lexo më shumë

Fjalët e mia

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 15 minuta Autor: Skender Mustafi Këto shënime janë realizuar për një periudhë më të gjatë edhe se një muaj duke ngërthyer në vete kohë dhe situata të ndryshme personale e shoqërore, kështu që në një moment të caktuar mund të duken interesante dhe të përshtatshme kurse në një moment tjetër ndoshta të tepruara dhe të pa përshtatshme, por vlerësoj se mirë është të i mbledh në një vend që të mos ngarendni të i gjeni nëpër vende të ndryshme. Shënimet janë postuar në formën origjinale të shkruar më parë. Unë nuk i frikohem…

Lexo më shumë

Blej provime

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Skender Mustafi Shpall konkurs Tash i kam punt ngusht. Shpall konkurs: Kerkoj hyrs ne provim per mua me pages. Cmimi sipas marreveshjes! Shpalljen e meparshme e shpalli te pa vlere dhe bej shpallje te re qe eshte shpallje me vlere: Hyres ne disa provime. Cmimi sipas dijes! Ne lidhje me shpalljen e meparshme: Nese nota eshte me e madhe atehere une paguaj me shume. Fundi fundit ska dert per dije, por per diplome

Lexo më shumë

Në të ardhmen do të bëhem astronaut!

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 2 minuta Shkruan: Skender Mustafi Pse, kemi ne ani kozmike!! Është absurde që fëmijës të i lihet në duar përcaktimi i së ardhmes , madje duke inkurajuar atë me pyetje të ngjashme si: Çfarë mendon të bëhesh në të ardhmen?. Përcaktimi i synimeve duhet bërë në proporcion me fuqinë dhe mundësinë për t’i arritur ato. Pra, inkurajoi fëmijët tuaj të mësojnë, vrojtoni dhe vlerësoni aftësitë e tyre dhe në bazë të vullnetit të tij/saj për të mësuar dhe në bazë të aftësive të tija/saja ndihmoni në përcaktimin e synimeve. Sigurisht që nuk…

Lexo më shumë