Çka ndodhë sot për 60 sekonda në internet?

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Interneti është nga mediet më interaktive në ditët e sodit. Ndikimi i tij në jetën e njerëzve është shumë i madh. Për të rritur atraktivitetin dhe ruajtur ritmin e veprimeve të njerëzve në të angazhim të madh kanë marrë edhe kompanitë e ndryshme të cilat përmes këtij aktiviteti tentojnë të rrisin të hyrat e tyre, si dhe të dominojnë në treg. Më poshtë në grafik është përmbledhur pastër aktiviteti në internet brenda 60 sekondave.

Lexo më shumë

Shishe kohe

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë e thithi jetën edhe ajrin nga boca e oksigjenit cigarja më thithë mua që jam i shtrirë mbi shtratin e drurit e ti thithë gjithçka dhe asgjë nuk mbetet pa thithur gjersa të bie edhe thërrmija e fundit e rërës në pjesën e poshtme të shishes së kohës   Autor: Skender Mustafi

Lexo më shumë

Nuk do të kthehem më

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 2 minuta Autor: Besnik Mustafi Nuk kthehem më, sepse aq frymë nga Zoti më ishte dhënë Nuk kthehem më, sepse zemra që vdes nuk do ngjallet më Sa shpejt vije dita kur lamtumirën botës do t’ia themi E natën e parë tokës do t’i thërrasim trupin mos t’na e ngushtojë Qiellit lart lutje do t’i dërgojmë, se atje ZOTI është e t’mos na ndëshkojë Nuk do të kthehem në këtë botë më, për as tokë e qiell Për as jetë e vdekje, as për Zotin që më krijoi në këtë jetë Se…

Lexo më shumë

Ku është vota ime ?!

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 4 minuta Autor : Faton Azizi Un nuk jam aq i mençur për të zbuluar sistem të ri të përfaqësimit, mirëpo kjo aspak nuk më margjinalizon procesin e të menduarit në këtë drejtim, madje dhe më larg bile, më motivon që të bëj përpjekje për të kuptuar esencën e tij e me të ndoshta dhe prapavinë (shpesh jo të sinqertë). Në teori na mesonin që demokracia si formë e sundimit mund të realizohet në dy mënyra, ate përfaqsuese dhe forma e drejtëpërdrejtë.

Lexo më shumë

Vera e pushimeve apo e rregullimit të dokumentacioneve?!?!

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 4 minuta Autor: Skender Mustafi Sot kisha një termin për rregullimin e pasaportave të dy fëmijëve në Cyrih, Zvicër. E prisja këtë ditë me bezdi, duke përkujtuar angazhimin në të kaluarën, në vendlindje, për të rregulluar një certifikatë lindjeje ose një të kurorëzimit ose një vërtetim të shtetësisë tanimë të vërtetuar. Sa gëzim kam për arritjen e pushimeve, jo verore me det e “sylymet”, për të çmall syrin me një copë vendlindjeje, me familjarët e me shokë, ata që kanë mbetur të jenë shokë, aq kam edhe “frikë” rreth asaj se si…

Lexo më shumë

plaku dhe vdekja

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Një herë një plak preu një dru në pyll dhe, i ngarkuar, u nis në një rrugë të gjatë. I lodhur nga rruga, e lëshoi barrën dhe filloi të thërras vdekjen, Kur ja mbërriti vdekja dhe e pyeti se përse e kishte thirrur, plaku iu përgjigj: Për të më ndihmuar që të bartë barrën. Përrallëza tregon se çdo njeri dëshiron të jetojë, edhe sikur të mos jetë i lumtur. Referenca Ezopi (1989), Përrallëza, Nasha Kniga, Lekturë për shkollat fillore në rs të maqedonisë sipas planit dhe programit arsimor. ISBN 86-369-0018-2

Lexo më shumë