Tëhuajsimi i kurbetçiut

Autor: Skender Mustafi Publikuar më: 12 Shkurt 2011 Ripublikuar më: 17 Qershor 2014 Gjatë fëmijërisë e mbaj mend se si familjarët mblidheshin dhe kuvendonin qeshnin e qanin së bashku në pritjen dhe përcjelljen e familjarëve kurbetçinj. Ndër tjerash shpesh flitej mbi fillimet e para të dhimbshme e të vështira dhe mbi shkaqet të cilat i kishin shtyrë që të merrnin këtë rrugë.Thuajse të gjithë nga ata që flisnin mbi shkaqet si ndërtimi i një shtëpie, blerja e një are, shlyerja e një borxhi, bërja e një dasme kishin ndërmend t’i shkelnin…

Read More

10 tipe njerëzish që do t’i takoni në vend të punës

Përgatiti: Skender Mustafi Publikimi i parë më: 12 qershor, 2012 Redaktimi dhe ripublikimi i parë 5 maj, 2014 Vendi i punë është shtëpia juaj e dytë, këtë duhet të e dini para se të filloni të punoni. Kështu që pasi që të keni kaluar një muaj punë në atë vend do të kuptoni se vendi i punë është shtëpia juaj e parë. Ajo që u pengon në shtëpi nga reagimet e prindërve dhe vëllezërve e motrave nga sjelljet dhe vetitë e tyre do t’i gjeni me ton edhe shumë më…

Read More

37 futbollistë shqiptarë në ekipet e njohura evropiane

Përgatiti: Skender Mustafi Burimi i nyjeve: uefa.com Dokumenti u përgatit më 12 Dhjetor 2013 Të dhënat nuk do të ndryshohen me kalimin e kohës. Se shqiptarët kanë filluar të tregojnë vetveten në fusha të caktuara shoqërore, për këtë nuk ka dyshim. Kohëve të fundit kjo vërehet në politikë, shkencë, fe, artë, etj. Sporti është fusha ku shqiptarët, në këtë kohë, reflektojnë plotë shpresë dhe ngjitje drejt majave të suksesit, e sidomos në futboll. Më poshtë e keni listën e emrave të futbollistëve shqiptarë që marrin pjesë në ekipe të njohura botërore të futbollit.…

Read More

10 këshilla për një prezantim bindës

Përgatiti: Skender Mustafi Prezantimet bëhet me një qëllim të vetëm,  bindjen e audiencës në përputhje me konceptin tuaj që prezantoni. Pavarësisht nëse prezantoni një produkt, një teori ose ndonjë tërësi/strategji marketingu, audienca duhet bindur me prezantimin e bërë. Përndryshe qëllimi i prezantimit nuk është arritur. Fundja i tërë mundi bëhet që, jo vetëm të shpaloset diç, por që audienca të pranojë atë që shpaloset si të vërtetë. Më poshtë po paraqesim 10 këshilla për të mbajtur dëgjuesit zgjuar dhe të koncentruar gjatë prezantimit tuaj, madje edhe në fund të jenë të kënaqur…

Read More

Xherdan Shaqiri takon me kënaqësi komunitetin shqiptar në Dahota, Katar

Ngjarja, ndeshja e fundit për kualifikime në kampionatin botërorë Zvicër – Shqipëri, e cila i futi në gërshërë tërë elitën e futbollistëve shqiptar që prezantojnë Zvicrrën, akoma është e freskët. Kjo u dha rast spektatorëve shqiptar që Xherdan Shaqirin e të tjerët të i vlerësojnë sipas dëshirës, emocioneve e mendimeve të tyre duke arritur deri tek çvlerësimi dhe nënçmimi në forma dhe me fjalë të ndryshme, për të ardhur deri tek shkalla e vënies në dyshim të dëshirës dhe emocioneve kombëtare të këtyfre lojtarëve. fjalaime.ch

Read More

BPMN: Swimlanes (korsitë e notit)

BPMN korsitë e notit (që në anglisht njihen si “BPMN Swimlanes”) paraqesin pjesëmarrësit në një proces të caktuar. Korsitë shfrytëzohen si përmbajtës dhe organizues të procesit rreth pjesëmarrësve.  Kështu, “Swimlines” mund të përmbajnë pishina (që në anglisht njihen si “pools”) e që paraqesin një nivel më të lartë përmbajtësish dhe korsi (që në anglisht njihen si “lanes) që paraqesin pjesë të pishinave (pra pjesë të pools). Pra, në mënyrë të përmbledhur, rredha e proceseve duke përfshirë të gjitha aktivitetet në to janë të shtrira në pishina të cijat janë të përbëra nga korsi…

Read More