Si të fitosh para përmes reklamës së Google.com?

Autor: Skender Mustafi Hyrje Të flasësh mbi temën se si funksionon marketingu tek Google është njëjtë sikur të flasësh mbi atë se si vetë Google.com funksionon, madje edhe mbi cilën ide kjo kompani është themeluar dhe ngritur deri në shkallën momentale të përfitimeve. Në këtë analizë do të keni mundësinë të informoheni mbi konceptin e organizimit të elementeve të marketingut tek Google dhe mundësinë që ju keni për të fituar para përmes Google. Kjo analizë përqendrohet vetëm mbi shtjellimin e koncepteve përbërëse të marketingut të Google-s dhe jo për veprimet teknike që…

Read More

20+ ueb faqe për modelim FALAS-ONLINE të diagrameve të llojeve të ndryshme

Përgatiti: Skender Mustafi Realizimi i veprimeve të ndryshme drejtpërdrejtë në internet shpeshherë është më i mirë se realizimi i tyre përmes softuerëve në kompjuter, posaçërisht kur këto mjete mundësojnë ripërpunimin e dokumentacioneve të realizuara më parë. Në këtë mënyrë ju nuk keni nevojë të instaloni softuerë në kompjuterin tuaj duke punuar drejtpërdrejtë në internet dhe duke nxjerrë vetëm produktin në disk. Madje disa aplikacione si Google Drive, mundësojnë ruajtjen e dokumenteve të përpunuara në “re” (nga anglishtja: Clouds) e tyre në internet. Më poshtë do të paraqesim një listë faqesh të…

Read More

Google: Search and Advertising Service Provider

Authors: Skender Mustafi Lionel Jost Tuan Nguyen Introduction Google is the biggest online advertising company with its revenues about USD$23 billion in 2009 including pay-per-click (PPC) advertising and site-targeted advertising for text, banner, and rich-media ads (cf. Wikipedia contributors 2010). Providing a variety of useful and easy-to-use services, Google has achieved on one hand to attract many internet users and a huge potential audience for advertisement and on the other hand to provide tools for its customers for creating and monitoring the success of advertisement for its customers. The online advertising, in which Google…

Read More

Pamje interesante në Google Maps

Google Maps është shërbim fantastik  i cili përveç informacioneve për orientim ofron edhe atraksion për të njohur vendet dhe objektet të cilat ndoshta asnjëherë s’do të kemi mundësi t’i vizitojmë. Madje mund të shohim dhe vendet ku jetojmë ose/dhe kemi jetuar nga një prespektivë plotësisht ndryshe. Ja disa pamje interesante nga bota, të kapura në Google Maps. Stacioni hekurudhor në jug të Pekingut, Kinë Jo, nuk jeni në Mars, as në hënë, jeni në Algjeri. Ndoshta objektivi i foto aparatit po na mashtron sepse jemi në hënë?! Vepra kombëtare e…

Read More

Personalizo faqen e parë tek Google Chrome

Meqë Google Chrome tanimë ia ka kaluar edhe Internet Explorer si shfletuesi më i shkarkuar, gjithashtu dhe përdoruesit shqiptarë janë të shumtë ia vlen të flitet mbi të, si dhe të ofrohet ndihmë në lehtësimin e përdorimit të këtij shfletuesi. Nëse tani më keni instaluar aplikacione dhe shtesa tek ky shfletues mund të shihni se kur hapni faqe të re “new tab” atëherë në të paraqiten faqet e hapura së fundi si dhe keni mundësinë të hapni aplikacionet e instaluara. Bookolio është një shtesë e cila u mundëson organizimin e…

Read More