Qualitative Analysis Report: Business Sector Books and CD’s

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 5 minuta Autorë: Skender Mustafi Lionel Jost Tuan Nguyen 1. Introduction Those last years, the use of online shops is increasing rapidly overall in the world. According to Forrester Research, which study was published in 8th march 2010, in United States online retail sales could reach $248.7 billion by 2014, growing 60 percent from 2009. Online book and CD selling is representing a major part of the success of e-commerce. The business sector is dominated by few companies, which became global players in a very short time period. While the prices and…

Lexo më shumë

Për pyetjet e pa zakonshme Wolfram|Alpha ka përgjigje interesante!!

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 2 minuta Wolfram|Alpha është një bazë për logjikë informatike e cila gjeneron përgjigje duke përdorur logjikën e kombinimit të të dhënave mbështetur në një logjikë të caktuar. Sidoqoftë, përkundër të gjitha përpjekjeve që përgjigjet të jenë rezultat i kombinimeve të ndryshme, disa nga pyetjet kërkojnë përgjigje të thjeshta dhe të shkurta sepse ato janë të tilla dhe s’bëhen ndryshe. Unë e shfrytëzoj bazën e kompjutimit logjik të ofruar nga Wolfram|Alpha, megjithatë në këtë artikull u kam sjellë përgjigjet e disa pyetjeve  “private” dhe “intime”.

Lexo më shumë

Info-Grafik: Pinterest vs Facebook

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Rrjetet shoqërore në njërën ose tjetrën mënyrë janë duke ndikuar dukshëm ndaj konsumatorëve dhe vendimit të tyre për të realizuar blerjet. [intlink id=”6959″ type=”post”]Pinterest[/intlink], faqe e cila u mundëson përdorueseve mbledhjen e materialeve multimediale, edhe pse është ndër idetë më të reja për ndër-komunikim shoqërorë, ka bërë bum në fillim të vitit duke tërhequr vëmendjen e qindra mijëra vizitorëve dhe duke mposhtur vlerësimet dhe dyshimet e studiuesve të ndryshëm të marketingut të internet, siç është Dejv Çafi (Dave Chaffey). Sidoqoftë, përdoruesit pëlqejnë faqen dhe mënyrën e organizimit të të dhënave, ndër-komunikimit mes tyre…

Lexo më shumë

Deklaratë nga Glenn Mangham – anglezi i cili mposhti Facebook-un (video anglisht)

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Glenn Mangham sulmoi rrjetin shoqërorë Facebook në Prill dhe Maj të vitit të kaluar dhe arriti të kopjojë kodin e tërë të portalit. Në këtë video të realizuar pas lirimit të tij nga burgu (8 muajsh), Glenn flet mbi simet e tij në sulmin mbi rrjetin shoqërorë.

Lexo më shumë

ZygoteBody: Projekt 3D-interaktiv për njohjen e trupit

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë ZygoteBoty është projekt i mrekullueshëm për të njohur veten, organet tona të brendshme, shtrirjen e sistemit të qarkullimit të gjakut, muskujt, eshtrat, shtrirjen e sistemit nervor. Projekti ka një bazë e cila ofron gjetjen e organeve përmes kërkimit të tyre në fushën e kërkimit. Lëvizjen e trupit të konstruktuar në 3D përmes miut. Fatkeqësisht kërkimi bëhet përmes termeve në anglisht si dhe termeve shkencore përmes të cilave shumica e organeve janë të njohura. Për më tepër mund të shihni organet mashkullore dhe femërore duke lundruar nëpër njërin nga trupat varësisht nga…

Lexo më shumë

Kthimi drejt marketingut direkt – reklamë HD LIVE nga TNT (video)

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Marketingu direkt është nga format e para të marketingut të shfrytëzuara në mënyrë profesionale dhe jo profesionale për të reklamuar produktet, shërbimet dhe emrin e tyre kompanitë e ndryshme. Në këtë rast kompania belgjinale për sinjal televiziv TNT paraqet një reklam HD LIVE.

Lexo më shumë