20+ ueb faqe për modelim FALAS-ONLINE të diagrameve të llojeve të ndryshme

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 3 minuta Përgatiti: Skender Mustafi Realizimi i veprimeve të ndryshme drejtpërdrejtë në internet shpeshherë është më i mirë se realizimi i tyre përmes softuerëve në kompjuter, posaçërisht kur këto mjete mundësojnë ripërpunimin e dokumentacioneve të realizuara më parë. Në këtë mënyrë ju nuk keni nevojë të instaloni softuerë në kompjuterin tuaj duke punuar drejtpërdrejtë në internet dhe duke nxjerrë vetëm produktin në disk. Madje disa aplikacione si Google Drive, mundësojnë ruajtjen e dokumenteve të përpunuara në “re” (nga anglishtja: Clouds) e tyre në internet. Më poshtë do të paraqesim një listë faqesh të…

Lexo më shumë

15+ Sisteme për Menaxhimin e Përmbajtjes : Ndërtoni faqen tuaj lehtë dhe shpejtë

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 2 minuta Përgatiti: Skender Mustafi Ky version është përmirësim dhe pasurim i versionit të publikuar më 23 Shtator, 2011. Ka kohë që faqeve statike u ka dalë moda, përveç në raste specifike e që janë shumë të pakta. Sot, faqet janë të sofistikuara, dinamike, të rënda për programim dhe të lehta për instalim dhe përdorim. Pra, punën e tërë e bëjnë programuesit ku disa nga ata përpilojnë idetë, të tjerët zhvillojnë platformat, të tjerët dizajnojnë pamjet, të tjerët ndërtojnë elemente që e përmirësojnë funksionalitetin dhe përdorshmërinë e platformës bazë etj. “Ne, vetëm…

Lexo më shumë

iPhone 5 më 21 Shtator në treg

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Shkroi: Denada Dosti Apple më në fund përgatit për në treg iPhone 5. Mollafoni i gjeneratës së fundit prej alumini dhe xhami dhe më  i hollë e më i lehtë se 4S-ja (7.6 milimetra). Ka një ekran më të madh prej 4 polsh. Ky lloj iPhone është një nga më të lehtit dhe më të hollët, një nga produktet më të mira që ka bërë ndonjëherë “Shtëpia e Mollës”. Ka një ekran të ri me një Retinë 4 polsh, një  çip A6, teknollogji Wifi super të shpejtë (802.11n dual-band për një eksperiencë…

Lexo më shumë

Apple përgatit ueb-radion e saj të parë, kurse “Appandora” nuk do të jetë tek Android-ët

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 2 minuta Së shpejti një shërbim muzikor përmes interneti. Një modeli të leverdishëm projektuar për Mac, Windows dhe platformat iOS, duke përjashtuar përdoruesit e Google-s.

Lexo më shumë

UML dhe UML diagramet

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 3 minuta Përgatiti: Skender Mustafi Pse artikullin? Në një artikull më parë përpilova një listë softuerësh për përpilimin e UML diagrameve duke shkuar nga ajo që lexuesit e kësaj hapësire me të parë shkurtesën UML e dinë për çfarë është fjala. Por pasi pushova nga lundrimi për përpilimin e atij artikulli dhe pas kërkimit në Google pashë të arsyeshme të shkruarit e një artikulli mbi UML dhe UML diagramet.

Lexo më shumë

20 aplikacione për përpilimin e UML diagrameve

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Përgatiti: Skender Mustafi  Meqë është fjala për diagrame specifike, pra UML, dhe mendoj se ju tani e dini se për çfarë është fjala si dhe i dini rregullat e realizimit të UML diagrameve, nuk po bëj përshkrimin e aplikacioneve. AgroUML– softuer UMLet – softuer StarUML – softuer BOUML – softuer UML Graph – softuer Diagramly– online aplikacion pa nevojë për regjistrim Dia– softuer Diagram Designer– softuer gliffy – online aplikacion me regjistrim yED – softuer GoVisual – softuer ATL – softuer Violet UML Editor – softuer Astah Community – softuer Graphor – softuer Modelio – softuer Open…

Lexo më shumë