Viber – komuniko falas përmes celularit dhe kompjuterit

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 2 minuta Përgatiti: Skender Mustafi Ripublikuar më: 21 Gusht, 2013 Publikuar më: 3 Korrik 2012 Viber është program i njohur për përdoruesit e celularëve të mençur, megjithatë ky artikull mund të u ndihmojë atyre që nuk e njohin softuerin dhe mundësitë e tij. Viber është zhvilluar fillimisht si softuer për celularë të mençur duke ofruar mundësi komunikimi me zë, dërgim të porosive tekstuale si dhe shpërndarje të video dhe foto materialeve mes përdoruesve të ndryshëm të këtij softueri.

Lexo më shumë

Si ta largoj Delta-search nga Google Chrome?

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 2 minuta Përgatiti: Skender Mustafi Delta-Search është një nga përvojat më të bezdisshme që më ka ndodhur. Unë tek shfletuesi që e shfrytëzoj standard, Google Chrome, kam caktuar një faqe si faqe të “shtëpisë”. Kjo ndodhë tek të gjithë shfrytëzuesit të cilët kanë përvojë sadopak në shfrytëzimin e shfletuesve. Ajo që ndodh shpesh herë është se gjatë instalimit të ndonjë softueri falas nga interneti, instalohet dhe një shirit i njohur si Delta-Search dhe me tu instaluar ky shirit gjithashtu faqja e parë e shfletuesit zëvendësohet me nyjën e kësaj faqeje (http://www1.delta-search.com/?babsrc=HP_ss&mntrId=2CA15442490C1717&affID=121564&tl=gbn321908&tsp=4951) dhe fusha e…

Lexo më shumë

8 alternative FALAS për MS Publisher

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Përgatiti: Skender Mustafi Për ata që nuk kanë përvojë të mëparshme MS publisher është softuer i cili mundëson përgatitjen e materialeve për shtyp si fletushkat, kartolinat, kalendarët e të tjerë. Në këtë artikull kemi mbledhur softuerët të cilët mund të shfrytëzohen për të realizuar veprimet e aktivitetet e ngjashme të cilat mundëson MS Publisher, e që këto softuerë janë falas. Serif PagePlus Starter Edition Scribus Apache OpenOffice EZ Photo Creations Passepartout SpringPublisher Inskape Laidout  

Lexo më shumë

Paint.NET: Efekte mbi flamurin shqiptar

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 2 minuta Përgatiti: Skender Mustafi Në këtë mësim mund të realizoni disa efekte mbi flamurin shqiptar duke shfrytëzuar Paint.NET, softuerin falas për përpunimin e fotografive. 1. Shkarkoni flamurin origjinal shqiptar nga interneti. Këtë mund të e gjeni tek artikulli i flamurit në Wikipedia. 2. Hapeni Paint.NET dhe hidheni foton e flamurit. Dyfishoni shtresën e punës (layer) me flamurin në të. Tani keni dy flamuj një mbi të.

Lexo më shumë

Paint.NET: Shkopi i ndritur

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 2 minuta Përgatiti: Skender Mustafi Në këtë artikull do të mund të mësoni të krijoni shkop të ndritur edhe atë shpejt dhe lehtë. Pasoni hapat në vijim. 1. Hapeni Paint.NET dhe në të hapeni një dritare të re me dimensione sipas dëshirës. P.Sh. 400px me 200px dhe i largoni prapavijën që të mbetet dritare e tejdukshme. 2. Shfrytëzoni mjetin për vizatim dhe vizatoni një vijë të thjeshtë me gjerësi e gjatësi gjatësi sipas dëshirës dhe me ngjyrë të bardhë. Gjerësinë i kam caktuar unë 6px.

Lexo më shumë

Fjalor i Informatikës

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Ky publikim përmbanë një listë të termeve dhe shkurtesave të informatikës me përkthime dhe përshkrime në shqip. Lista është publikuar në internet nga Shkumbim Jakupi.

Lexo më shumë