Menaxhimi i klasës sipas standardeve pedagogjike

2

Komentet nga Facebook:

2 Komentet

  1. Ju pergezoj dhe ju deshiroj sukse ne te ardhmen. Kam nje pyetje, Sa eshte i nevojshem nje projektor per klaset e para (kam parasysh shkollen fillore) dhe a do te ndihmonte apo do te pengonte ne procesin e mesimit? d.m.th kam fjalen per klasen e pare ne shkollen fillore.

  2. Z.Mustafi, se pari Ju falenderoj shume per pergjegjjen, por nuk jam pjeserisht i qarte. Dakordohem me Ju qe mjetet vizuale e ndihmojne dhe lehtesojne mesimin, por ketu behet fjale per je klase brenda nje shkolle ne te cilen keshilli i prinderve kerkon nga prinderit e nxenesve te grubullojne mjete financiare per te blere nje paisje te tille. Mu personalisht me shtyen te mendoje se sa eshte kjo e obligueshme duke patur parasysh se ata jane klasa e pare, aty mesohet te shkruhen shkronjat dhe per mendimin tim aty duhet me shume te mesohet dora te shkruaj, te vizatoje vete shkronjat (germat). Une pajtohem me Ju dhe nuk jam kunder nje paisje te tille, por jo ne klasen e pare per arsye se nuk po e shoh shume te nevojshme ne kete klase ndoshta dikur me vone ne klasen e dyte apo prej klases se trete. Nuk eshte e rastesishtme pse ne klasen e pare se pari perdoret lapsi grafik qe e quajme ne, krejt dikur vone pas klases se trete fillon te perdoret lapsi kimik. Po kam friken se modernizimi i tepert po na e dembelav trurin. Sidoqofte une prap Ju falenderoj per pergjegjjen Tuaj dhe ate ne nje kohe rekord. Une jam student ne Universitetin e Prishtines duke studiuar “Pune Sociale” (punonjes social). Tek ne ne Kosove, Student vijojn studimet me nga nje fletore sa per te marr disa shenime gjate ligjeratave, ndersa pjesen tjeter e shfytezojne nga interneti dhe shume pak perdorin libra ose kur kane nevoje per to shumicen e rasteve i fotokopjojn neper fotokopje. Perderisa nxenesit e shkollave fillore i obligojne te marrin libra dhe fletore dhe lirisht mund te Ju them se qantat e tyre peshojne jo me pak se prej 7.5 deri ne 10 kg. A nuk do te ndikonte kjo keq ne shendetin e femijve tane ne te ardhmen?. Askush nga Ministria e Arsimit apo nga Psikologet tane nuk qan koken per kete. Besoni qe ka student e mos te flas me per nxensa te shkolles se mesme, qe nuk dijne te llogarisin me numra qe jane me shume se dyshifrore per faktin se tash lejohet neper shkolle te perdoret kalkulatori. Per ata edhe me brengos fati i ketij projektori se mos ne te ardhmen do te ndikoje negativisht tek nxenesit e klases se pare.
    Une Ju falendroj edhe njehere per sugjerimet Tuaja.

PËRGJIGJU