Nina-nana mori bi

1

shumë sevdanë e kam pas për n`ty,
Nina-nana çika e re,
dy maqina kam me ti ble,
nja me qepë, nja me pre
nja me qepe nën nji hije,
t`pik bojlija përmi krye.

Nina-nana shpejt mu rritsh
ftyrën nanës ti ja zdritsh,
ftyrën ma zdritsh, zemrën ma gëzofsh,
jetë të lumtun, bij-o shkofsh!

Nina-nana sokolicë
ju bafsh nanës doktorricë,
nina-nana n`këmishë të hollë,
shpejt mu rritsh me t`çue në shkollë,
me t`çue n`shkollë oj sokoleshë,

lumja nana, ty qi t`rrit,
ditë për ditë po vinë me t`lype,
shpijanikë e gazdallarë,
zgjidhe vetë ma t`mirin djalë!

Ninull nga Tupalla, Medvegjë  1977

Komentet nga Facebook:

SHPËRNDAJE
Artikulli paraprakSi të përpiloj një CV?
Artikulli tjetërNina-nana, nin me fjetë,
Themelues dhe mirëmbajtës i portalit “Fjalaime.ch”. BSc. i Administrimit të Biznesit dhe MSc. i Sistemeve Informative të Biznesit. Me punë dhe qendrim të përkohshëm në Zvicër, Winterthur. Studimet e mia qoftë akademike, qoftë private pasojnë sferën e ekonomsë me përqëndrim në drejtimet e menaxhimit dhe marketingut dhe teknologjisë informative me përqëndrim në shfrytëzimin e teknologjisë informative për zhvillim të biznesit..

1 Koment

PËRGJIGJU