njohja e vetes

0

në këtë fletë të bardhë
që kur jam përlotur
nuk më njeh askush

loti nuk shihet
në këtë det ujë meiti

flaka djeg shpirtin e gjallëruar
që ty faqeve të bardha
të zhvesha lakuriqe
e më dole me mbulojë ngjyrë gjaku
palë-palë

mbeta  baltë përlyer me farë
djersitur para
ekranit që dënesë
e ti vullkani i heshtjes
qeshë
në mbrëmjet e shurdhëta
ku ngjizet jeta në morfium gëzimi
dhe asgjë nuk durohet

më të ëmbla janë skenat e skenave
me ngjyra-njolla
të pikturës jetë
se sa ne të kapur për gjokse
hedhur rrugëve të botës
që luajmë lojën e hidhur

ku unë jam hije e humbur
në dritën e hënës
e ti fotografi
në fletën e bardhë të përlotur

© Skender Mustafi

Komentet nga Facebook:

SHPËRNDAJE
Artikulli parapraki dehuri shikon yjet
Artikulli tjetërdigjem
Themelues dhe mirëmbajtës i portalit “Fjalaime.ch”. BSc. i Administrimit të Biznesit dhe MSc. i Sistemeve Informative të Biznesit. Me punë dhe qendrim të përkohshëm në Zvicër, Winterthur. Studimet e mia qoftë akademike, qoftë private pasojnë sferën e ekonomsë me përqëndrim në drejtimet e menaxhimit dhe marketingut dhe teknologjisë informative me përqëndrim në shfrytëzimin e teknologjisë informative për zhvillim të biznesit..

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU