pa lisin me hije të gjatë

0

rruga ime pa fillim dhe fund
puthitet
me hijen tënde
në fontanë vuajtjesh
në kalldrëmet e lashta të kujtimit
dhe vazhdon së humburi
me hijen tënde

shpirti im i pa kapshëm dhe i pandalshëm
hip mbi trupin tënd për të kapur qiejt
dëshmitarët e tokës
në dënim të kohës
gjatë seancave vjeshtore
në gjykatat përplot fleta të kuqëverdha
që bartin me vete nga një copëz hije
dhe s’bashku me trupin tënd
bien mes rruge para këmbëve të mia
në ngjarjen e ëndrrës sime
retrospektivë

© Skender Mustafi

Komentet nga Facebook:

SHPËRNDAJE
Artikulli paraprakAntivirusë
Artikulli tjetërpoezia preh dashurie
Themelues dhe mirëmbajtës i portalit “Fjalaime.ch”. BSc. i Administrimit të Biznesit dhe MSc. i Sistemeve Informative të Biznesit. Me punë dhe qendrim të përkohshëm në Zvicër, Winterthur. Studimet e mia qoftë akademike, qoftë private pasojnë sferën e ekonomsë me përqëndrim në drejtimet e menaxhimit dhe marketingut dhe teknologjisë informative me përqëndrim në shfrytëzimin e teknologjisë informative për zhvillim të biznesit..

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU