225 Apps shqip për Android
android shqip

Përgatiti: Skender Mustafi Publikimi për herë të parë: 31 Dhjetor 2012 Ripublikim me kontroll dhe ndryshime më 25 Mars 2014 Më poshtë janë radhitur aplikacionet më interesante në gjuhën shqipe të përgatitura nga programues shqiptarë dhe të huaj për mjetet me sistem operativ Android. Radhitjen e aplikacioneve e kam bërë sipas rastit, […]

Pse tani më shumë se kurrë duhet investuar në marketingun në Internet?
Marketingu ne Internet

Shpesh herë në ditët e sotme, profesionistët apo ndërmarrjet e vogla nuk bëjnë publicitet në web nga frika e një kostoje të lartë. Për këtë frikë jo të motivueshme shumë prej tyre heqin dorë nga një faqe webi shumë efikase dhe si rrjedhim privohen nga instrumente merketingu shumë të rëndësishme […]

Ju lutem më lini të ju rrahë
të lutem më le të të rrahë

Skender Mustafi Pasi që kisha një ndjenjë të thellë për të bërë një kërkesë morale për të rrahur sipas peshorës sime qoftë nga aspekti i drejtësisë (nuk jam profesionist) e qoftë nga aspekti i shijes personale bëra një kërkesë publike tek faqja në rrjetin shoqërorë Facebook. Siç duket sharra më […]

Çmimet e naftës 1861 – 2009
cmimet e naftës

Përgatiti: Skender Mustafi Qëllimi i këtij shkrimi nuk është që të bëhet një analizë e detajuar rreth ndryshimit të çmimit të naftës së pa përpunuar gjatë historisë, por vetëm të jepet një paraqitje vizuale rreth “krizës” ekonomike-financiare të vitit 2008 në një kohë kur shumë sfera të ekonomisë ndërkombëtare negativisht u […]

Zhvillimi ekonomik dhe procesi i integrimit në BE: Perspektivat dhe sfidat për integrim...
integrimi evropian kosova

ZHVILLIMI EKONOMIK DHE PROCESI I INTEGRIMIT NË BE PERSPEKTIVAT DHE SFIDAT PËR INTEGRIM EKONOMIK – KOSOVA NË EVROPË APO EVROPA NË KOSOVË Përgatitur nga: Shpend Ahmeti Instituti për Studime të Avancuara GAP (Artikulli është lexuar 1373 herë…)

KOSOVA DHE INTEGRIMI I SAJ NË BASHKIMIN EVROPIAN: Sfida...
integrimi evropian kosova

KOSOVA DHE INTEGRIMI I SAJ NË BASHKIMIN EVROPIAN: Sfida e themelimit të shtetit funksional të bazuar në sundimin e ligjit Përgatitur nga Dr.jur. Robert Muharremi Universiteti Amerikan në Kosovë (AUK) 13 April 2008 (Artikulli është lexuar 1282 herë…)

Kosova dhe kapacitetet e saja për integrim në BE Mos lejo që...
kipred

Instituti Kosovar për Kërkime dhe Zhvillime të Politikave Seria e analizave politike : Punimi # 3 Kosova dhe kapacitetet e saja për integrim në BE Mos lejo që bari të rritet nën këmbë! Prishtinë, shtator 2006 Ky projekt është përkrahur nga Rockfeller Brothers Fund Përgatiti: Bekim Çollaku Redaktorë: Leon Malazogu […]

Ndarëjen nuk e pranuam
shaban cakolli

Autor: Shaban  Cakolli GRINDJE Qindra vite u grindëm Me korbin që shtirej pëllumb Për një tokë,për një lum Ja ai,ja unë por kështu deshti fati,kombi e zoti tani këtu jam unë,jo më korbi. NDARËJE NË MURE Prej kur këtu shqip kanë folur nënat Hartën na e grisën marimangat Bënë kurthe,rrjeta […]

Ngjeshni video skedat pa humbur kualitetin e tyre
virtualdub 2

Përgatiti: Skender Mustafi Një nga softuerët shumë të njohur për të ngjeshur video materialet duke mos humbur kualitetin e tyre, është VirtualDub. Softueri është falas dhe ka madhësi gjithsej rreth 6 MB. Më poshtë do të mund të lexoni udhëzimin rreth mënyrës së shkarkimit dhe përdorimit të softuerit. Shkarkoni softuerin duke kaluar KËTU. Kjo është […]

Thënie nga Shejh Esha’ravi
shkruaj

Përgatiti: Jusuf Zimeri “Nëse Allahu Fuqiplotë të ka marrë diçka nga ajo që ti nuk ke menduar se do ta humbësh, atëherë do të të japë diçka tjetër që nuk ke menduar se do të mund ta kishe kompletuar” “Nëse nuk ke mundësi ta thuash të vërtetën, atëherë së paku […]

Ish luftëtarët janë pjesë e popullit tonë!
lufta

Autor: MSc. Skender Mustafi Përgjigje ndaj shkrimit: “Veteranët dhe zgjidhja e problemit të tyre.” nga Driton Smakaj Veteranët e luftës parimisht nuk janë njëkohësisht dhe politikanë. Kjo është dëshmuar me rrjedhat politike në Kosovë, të cilat akoma nuk kanë të ndalur. Rrjedha pa vlera. Aq më shumë, ata nuk janë […]