Tëhuajsimi i kurbetçiut

Autor: Skender Mustafi Publikuar më: 12 Shkurt 2011 Ripublikuar më: 17 Qershor 2014 Gjatë fëmijërisë e mbaj mend se si familjarët mblidheshin dhe kuvendonin qeshnin e qanin së bashku në pritjen dhe përcjelljen e familjarëve kurbetçinj. Ndër tjerash shpesh flitej mbi fillimet e para të dhimbshme e të vështira dhe mbi shkaqet të cilat i kishin shtyrë që të merrnin këtë rrugë.Thuajse të gjithë nga ata që flisnin mbi shkaqet si ndërtimi i një shtëpie, blerja e një are, shlyerja e një borxhi, bërja e një dasme kishin ndërmend t’i shkelnin…

Nuk kërkoja religjion … thjeshtë u dashurova në Islamin

Konvertimi në islam

Përktheu dhe përshtati: Skender Mustafi Burimi: http://www.thesun.co.uk Lexo/Shkarko artikullin në PDF I takoni katër nga 5000 britanikët që bëhen muslimane çdo vit Çdo vit, më tepër se 5000 britanikë bëhen musliman. Më shumë se gjysma e atyre që konvertojnë janë të bardhë – dhe 75% e tyre janë gra. Por çka do ta bënte ndokënd të ndryshonte stilin e jetës në mënyrë aq dramatike? Zyrtarja e Policisë për Mbështetje të Shoqërisë, Jayne Kemp (shqiptohen:  Xhein Kemp), i la pas shpine rrënjët e saja katolike pasi “u dashurua” me Islamin gjatë…

60+ thënie mbi paqen

1. Nëse mund të fshikullosh çdo njeri në botë, asnjëherë nuk do ta njohësh paqen. – Muhammad Ali 2.“Nëse më do ashtu si thua,” pëshpëriti, “bëje që të jem në paqe”. – Leo Tolstoy 3. Dhimbja do të lëshojë, kur ti pajtohesh – Jeremy Aldana 4. Nuk mjafton të fitohet lufta; është më me rëndësi të organizohet paqja. – Aristoteli 5. Askush s’mund të të sjellë paqe veç ti vetes. – Ralph Waldo Emerson 6. Nëse dëshiron të bësh paqe, ti nuk flet me miqtë, ti flet me armiqtë. –…

Në të ardhmen do të bëhem astronaut!

Shkruan: Skender Mustafi Pse, kemi ne ani kozmike!! Është absurde që fëmijës të i lihet në duar përcaktimi i së ardhmes , madje duke inkurajuar atë me pyetje të ngjashme si: Çfarë mendon të bëhesh në të ardhmen?. Përcaktimi i synimeve duhet bërë në proporcion me fuqinë dhe mundësinë për t’i arritur ato. Pra, inkurajoi fëmijët tuaj të mësojnë, vrojtoni dhe vlerësoni aftësitë e tyre dhe në bazë të vullnetit të tij/saj për të mësuar dhe në bazë të aftësive të tija/saja ndihmoni në përcaktimin e synimeve. Sigurisht që nuk…

100+ thënie nga Uiliam Shekspir (William Shakespeare)

Përgatiti: Skender Mustafi Nuk do të llokoçis një këmbë për të kërkuar një armik. Unë duhet të kem shkuar të jetoj, ose të qëndroj dhe të vdes. Brishtësi, emir yt është grua! Unë dëshiroj të ishim të huaj më të mire. Përralla juaj, zotëri, do ta shëronte shurdhimin. Nuk do ta kisha futur hajnin në gojën time të ma vidhte trurin. I bërë për vdekje nga gjuha shpifëse Më mire budalla i shkathët se një i shkathët budalla. Pak ujë na pastron ne nga kjo vepër. Orët e pikëllimit duken…

Thënie nga Xhon F. Kenedi (John F. Kennedy)

John F. Kenedy ishte presidenti I 35të I SHBA-ve. Lindi më 29 Maj, 1917 dhe u vra përmes një atentati më 22 Nëntor të vitit 1963 Synimi i edukimit është avancimi i diturisë dhe përhapja  e së vërtetës. Sa më shumë rritet dituria jonë, aq më shumë shpaloset injoranca jonë.   Fëmija i keq edukuar është fëmijë I humbur.