Padrejtësia e të “ drejtit “

Autor: Faton Azizi Të bartësh flakadanin e drejtësisë në një shoqëri ose një mes në të cilin profesion primar është padrejtësia është mision i cili kërkon përkushtim, kërkon sa përgatitje shpirtërore aq dhe fizike. Dy komponenta këto të cilët kumulohen përgjat luftës dhe përpjekjes së lodhshme, dhe janë rezultat i një angazhimi serioz  dhe parasegjithash fisnik, angazhim ky i cili nën ndikim të piksynimit të sinqert pastron dhe përforcon qëllimin dhe parapërgatitjen fillestare. Mendoj që drejtësia si cilësi e njëriut është komponent shpirtërore e cila i imponohet mendjes nëpërmjet ushtrimit…

210+ thënie mbi familjen

Më të mirët nga ju janë ata të cilët janë më të mirët për familjet e tyre. – Muhammed Ibn Abdullah (paqja qoftë mbi të) Në lidhjet familjare, dashuria në të vërtetë shqiptohet “K.O.H.Ë – Dieter F. Uchtdorf Njeriu duhet sjellë ndjeshëm dhe sjellshëm me fëmijët. Jeta familjare është lidhja më e mirë. Fëmijët janë gjykatësit tanë më të mirë. – Otto von Bizmark Pasardhësit njeriu nuk mund t’i ndryshojë, por mund të përcaktojë çfarë do të ndodhë me pasardhësit. – François de la Rachefoucauld Çdo gjeneratë përqesh baballarët, përqeshë gjyshërit…

Përballë paditurisë së gazetës Express

Autor: Skender Mustafi Për të mos i marrë kohë vetes sime me këso lloj thash e theme do të përpiqem të jem sa më i pakët në fjalë dhe i prerë në vlerësime, sigurisht duke u përqendruar tek te e vërteta dhe faktet. Me këtë reagim i drejtohem autorit anonim të artikullit “EKSKLUZIVE: JA EMRAT E PROFESORËVE TJERË QË KANË PUBLIKUAR PUNIME NË REVISTA KORRUPTIVE-SHKENCORE” tek GazetaExpress (referenca: http://www.gazetaexpress.com/index.php/artikujt/C6/?cid=1,15,132765) dhe gjithashtu të gjithë mendjelehtëve të cilët me nxitim kanë marrë dhe ripublikuar këtë artikull nëpër portalet e tyre ose edhe kudo…

60+ thënie mbi paqen

1. Nëse mund të fshikullosh çdo njeri në botë, asnjëherë nuk do ta njohësh paqen. – Muhammad Ali 2.“Nëse më do ashtu si thua,” pëshpëriti, “bëje që të jem në paqe”. – Leo Tolstoy 3. Dhimbja do të lëshojë, kur ti pajtohesh – Jeremy Aldana 4. Nuk mjafton të fitohet lufta; është më me rëndësi të organizohet paqja. – Aristoteli 5. Askush s’mund të të sjellë paqe veç ti vetes. – Ralph Waldo Emerson 6. Nëse dëshiron të bësh paqe, ti nuk flet me miqtë, ti flet me armiqtë. –…

200 Thënie mbi luftën

Një ushtarë do të luftojë gjatë dhe vështirë për një cope shirit me ngjyrë. – Napoleon Bonaparte E tërë lufta është dinakëri. – Sun Tzu Të gjitha luftërat janë luftëra civile sepse të gjithë burrat janë vëllezër. – Francois Fenelon Paqja e pa drejtë është më e mire se lufta e drejtë. – Marcus Tullius Cicero Çdo armë që është prodhuar, çdo anije luftarake e lëshuar në përdorim, çdo raketë e gjuajtur, në kuptimin final nënkupton vjedhje nga ata që kanë uri dhe nuk janë të ushqyer, ata që kanë…

Sot a të ndihemi të turpruar pse jemi shqiptar, a po krenarë?!‏

Autor: Besnik Mustafi “Nëse dje padrejtësia buronte nga shkjau këtu tek neve në Maqedoni , sot vallë kush na e dhuron këtë pa drejtësi, të njëjtën sikurse jo shumë kohë më parë”. Të sjellësh diçka në jetë që nuk ekzistonte më parë këtu në vendin tonë nuk është e lehtë, shpesh herë nevoja të detyron të vësh në rrezik vetveten për të arritur një qëllim të caktuar, që në të nesërmen e ardhshme të sjellë paqe, mirësi për familjen dhe shoqërinë, e të jetosh në qetësi një ditë, ua përkujtoj një shembull…