Mbreti dhe Bujku

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Një mbret kishte dalë në një piknik në natyrë për të përthithur pak ajër të pastër. Gjatë shëtitjes pa një bujk i cili me plotë hare po mbjelltë tokën. E takoi dhe epyeti: Mbreti: O burrë, po shoh sejeni shumë të gëzuar që po punoni tokën, a është kjo toka e juaj? Bujku: Jo zotëri, kjo nuk është toka ime, unë punoj me mëditje- me rrogë. Mbreti: Po sa rrogë merre për këtë punë që e bëni ju ? Bujku: Për këtë punë marr katër dinarë!. Mbreti: A të mjaftojnë…

Strategjia promocionale tek: Altria Groups Inc. & “Marlboro”

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 15 minuta Qëllimi Çdo dit shohim në media elektronike e të shkruara publicitete të ndryshme, dëgjojmë fjalë të shumta për shumë produkte, përballemi me përshtypje të ndryshme për produkte të ndryshme, ndeshemi dhe me grupe të organizuara e të pa organizuara të shitjeve personale por asnjëherë në të vërtetë nuk ju thellohemi këtyre veprimeve edhe pse këto veprime janë kyçe ndonjëherë që ne të e njohim një produkt që na plotëson një nevoje të kamotshme, kyçe në bindjen tonë si dhe shpesh herë na përkujtojnë për gjërat (produktet & shërbimet) e harruara.…

Arti Islam: Trojet shqiptare

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 2 minuta Prania e myslimanëve në Ballkan dhe në tokat iliro-shqiptare daton që nga koha e mbretit bizantin, Teofilit (sundoi më 829-842), kur të ashtuquajturit, turqit vardarianë, të fesë islame, i vendosi në luginën e lumit Vardar, për qëllime politike, strategjike. Turqit vardarianë i kemi të pranishëm deri në kohën e mbretërisë hungareze në shekujt XI e XII dhe në ushtrinë e Car Dushanit në shekullin XIII.[78] Arti Islam në trojet shqiptare është zhvilluar në kohën e shtrirjes së Perandorisë Osmane në Ballkan. Perandoria Osmane ka qenë fryma e inicimit të zhvillimit…

Rregulli Politik dhe Rrënimi Politik

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 15 minuta Shkarko punimin në “Word” Hendeku Politik Dallimi më i madh ndërmjet shteteve nuk qëndron në formën e tyre të qeverisjes por në shkallën e qeverisjes. Hendeku politik i ngjan dhe ka të bëjë për shumëçka me hendekun ekonomik, por nuk është identik me të. Vendet të cilat kanë ekonomi të nënzhvilluara mund të kenë sistem politik mjaft të zhvilluar, ndërkaq vendet me nivel të lartë të mirëqenies ekonomike mund të kenë ende politika kaotike dhe të paorganizuara. – Gjatë viteve të ’50 dhe ’60, në mbarë Azinë, Afrikën dhe Amerikën…