Shoku i mirë i Ebu Hanifes

0

Tregon vet Ebu Hanife
Një ditë unë isha duke ecur me Esh-Shabin i cili ishte i ulur.
– Ai më tha: “Ku je duke shkuar?
– Unë iu përgjigja: “Unë jam duke shkuar në treg”.

  • Ai tha: “Unë nuk e frekuentoj tregun, unë shkoj tek dijetarët për të dëgjuar”.

  • Unë i thashë atij: “Unë rrallë i frekuentoj ata”.

  • Ai më tha: “Mos u bëj i pa vëmendshëm. Ti duhet të marrësh dije dhe të ulesh me dijetarët. Unë shoh zgjuarsi dhe energji tek ti”.

Ajo ka ndikuar në zemrën time dhe unë pushova së frekuentuari tregjet dhe fillova t’i kthehem dijes dhe Allahu më bëri të kem dobi nga çfarë ai më tha”.

Burimi: Virtytet e Ebu Hanifes, el-Mekki, faqe 59

Komentet nga Facebook:

SHPËRNDAJE
Artikulli paraprakBegatit e All-llahut
Artikulli tjetërEbu Hanifja dhe jobesimtari
Themelues dhe mirëmbajtës i portalit “Fjalaime.ch”. BSc. i Administrimit të Biznesit dhe MSc. i Sistemeve Informative të Biznesit. Me punë dhe qendrim të përkohshëm në Zvicër, Winterthur. Studimet e mia qoftë akademike, qoftë private pasojnë sferën e ekonomsë me përqëndrim në drejtimet e menaxhimit dhe marketingut dhe teknologjisë informative me përqëndrim në shfrytëzimin e teknologjisë informative për zhvillim të biznesit..

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU