10+ softuerë falas për të fotografuar ekranin

Përgatiti: Skender Mustafi Natyrisht se ju mund të fotografoni ekranin përmes pullës “Prt Sc” në tastierën tuaj dhe më pas të e hidhni fotografinë në ndonjë softuer tjetër si në paletën e MS Office dhe softuerëve tjerë të gjashëm për zyrë ashtu edhe në softuerët e ndryshëm për përpunimin e fotografive. Megjithatë kjo është bezdisëse meqë ju duhet hapur një softuer për të hedhur foton e bërë me pullën e tastierës, të përpunoni atë (nëse doni) pastaj të e ruani në kompjuter. Softuerët që bëjnë fotografimin e ekranit, ruajtjen e fotos…

Lexo më shumë

Si ti bëj dosjet të pa dukshme?!

Përgatiti: Skender Mustafi Si gjithmonë sistemi operativ Windows është përplot fshehtësi, truqe, të cilat mund të shfrytëzohen për veprime të llojllojta. Veprimi që do të sqaroj më poshtë nuk është i ri, por me mundësi për veprim edhe në versionet më të hershme të sistemit operativ Windows (pra më herët se Windows 8, e 7).

Lexo më shumë

Nga Windows 3.11 deri tek Windows 8 (të cilin mund të e shkarkoni sot për testim)

Përgaiti: Skender Mustafi Kohëve të fundit me shumë entuziazëm po flitet si ndër përdoruesit e kompjuteri, mediet dhe vlerësuesit e sistemit operativ Windows, ashtu edhe nga vetë Microsoft rreth versionit më të ri të Windows-it. Thuhet të jetë i mrekullueshëm, revolucionar, me mbështetje të reja të përmirësuara. Mua personalisht nuk me duket diç revolucionare në këtë version, së paku testues që tani mund të e shkarkoni. Mos të keqkuptohemi, versioni duket atraktiv dhe me mundësi të reja të cilat lehtësojnë punën tonë, megjithatë ndryshimet tani më i kemi shfrytëzuar në mjete…

Lexo më shumë

Si të përmirësoj efektet tek Windows 7 Starter Edition?

Përgatiti: Skender Mustafi Windows 7 Starter edition është versioni më i ulët, versioni bazë i Windows 7 dhe më i liri në çmim. E gjitha vije si shkak se ky version i Windows 7 ka më pak efekte. Pra është më i varfër në efekte nga versionet tjera të Windows 7. Shembull i kufizimeve tek ky version është pamundësia e ndryshimit dinamik të prapavijës së eranit, por vetëm përdorimi i versionit “Windows Basic”; pastaj pamundësia e kalimit nga një përdorues tek tjetri; pamundësia e ndryshimit të ngjyrave të dritareve e të…

Lexo më shumë