Sot a të ndihemi të turpruar pse jemi shqiptar, a po krenarë?!‏

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 4 minuta Autor: Besnik Mustafi “Nëse dje padrejtësia buronte nga shkjau këtu tek neve në Maqedoni , sot vallë kush na e dhuron këtë pa drejtësi, të njëjtën sikurse jo shumë kohë më parë”. Të sjellësh diçka në jetë që nuk ekzistonte më parë këtu në vendin tonë nuk është e lehtë, shpesh herë nevoja të detyron të vësh në rrezik vetveten për të arritur një qëllim të caktuar, që në të nesërmen e ardhshme të sjellë paqe, mirësi për familjen dhe shoqërinë, e të jetosh në qetësi një ditë, ua përkujtoj një shembull…

Lexo më shumë

Nënës time

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Autor: Besnik Mustafi Nënë, o moj nënë e imja Shpirt e zemër dyja nyje të lidhura Sa shumë vuajtje në jetë jetove E kurrë oj nënë nuk u dorëzove Nënë të kam yll të syve të mi Më dhe ledhatime e mbrojtje në fëmijëri Më dhe gjënë që nuk ja dhe vetës O nënë un po e shoh tash të jam borxh Të kujdesem për ju o prindërit e mi për gjithë jetën Herë e gëzuar e herë e trishtuar Ti oj nënë me kujdes më rrite mua Kujdes pate…

Lexo më shumë

Dëshmia e vetë të Dëshmuarit

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 2 minuta Autor: Besnik Mustafi Dëshmia dëshmon për vetë dëshminë O ME I LARTI JE TI Se edhe jeta në tokë u krijua për të dëshmuarin I dëshmuar është ai që udhëheq universin nga lart e poshtë E njeriu është rrugëtar nëpër dëshminë e të lartë dëshmuarit nga poshtë lartë Që nuk e sheh me sy,por e ndjen pran shpirtit të tij, O I MADHËRUAR JE I VETMI TY E në dëshmi s’ka dyshim,sepse dyshimi s’ka vend strehim Se qiejt 7 nga poshtë e lart,afër e larg,rreth e përqark Për Allahun dëshmojnë…

Lexo më shumë

Nuk do të kthehem më

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 2 minuta Autor: Besnik Mustafi Nuk kthehem më, sepse aq frymë nga Zoti më ishte dhënë Nuk kthehem më, sepse zemra që vdes nuk do ngjallet më Sa shpejt vije dita kur lamtumirën botës do t’ia themi E natën e parë tokës do t’i thërrasim trupin mos t’na e ngushtojë Qiellit lart lutje do t’i dërgojmë, se atje ZOTI është e t’mos na ndëshkojë Nuk do të kthehem në këtë botë më, për as tokë e qiell Për as jetë e vdekje, as për Zotin që më krijoi në këtë jetë Se…

Lexo më shumë

Ankthi i zgjimit tim

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 2 minuta Autor: Besnik Mustafi Shpesh më përshkojnë djersët dhe ethet e ftohta. Kur më pas në trup më ndizen edhe flakët e ngrohta. Në gjumë jam por ankth nuk kam..! Më thoshin se ankthi njeriun e kap në gjumë. Kur ai nuk mundet të ik prej krevatit të gjumit e të mundimit, nga vaji dhe djersët e trishtimit! Befas vjen afër ndokush dhe më zgjon nga mundimi. E them me vetveten: Oh ankth i trupit tim të përgjumur? Më mundon por jo edhe aq shumë sa ti e vlerëson të rrezikshëm…

Lexo më shumë

Jeta e botës që ngushton frymarrjet njerëzore

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 2 minuta Autor: Besnik Mustafi O botë që dit e më shumë po zgjeron gjoksin dhe dëshirën për të arritur ty me duart e mia dhe kënaqësitë e jetës, por ama pa dashur më ngushton frymëmarrjen që i afrohet orë e çast mbarimit, sepse sa je e zgjeruar ti nga kërkesa dhe dëshira për jetë nga krijesat njerëzore po aq është i ngushtuar dhe i rrethuar shpirti im me largim e ikje nga ty. O botë mashtruese ! Cilin sy po ma mbyll e më tërheq afër vetvetes së shkurt për të…

Lexo më shumë