70+ thënie nga Bill Gates

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 5 minuta Përgatiti: Skender Mustafi Para se të lindje prindërit tu nuk ishin kaq të bezdisshëm sa janë tani. Ata u  bezdisën duke t’i paguar llogaritë, duke ti pastruar rrobat dhe duke dëgjuar të folurit tënd se sa i lezetshëm je. Kështu që para se të shpëtosh pyllin nga parazitët e gjeneratës së prindërve tu, tenton të largosh morrat nga dollapi në dhomën tënde.  Suksesi është mësues morravec. I josh njerëzit e mençur të mendojnë se s’mund të humbin. Bëhu i mirë me “budallenjtë”. Ka gjasa të përfundosh i punësuar tek ata.…

Lexo më shumë

Thënie mbi internetin

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 2 minuta Interneti po bëhet sheshi i qytetit për fshatin global të së nesërmes. (Bill Gates) Interneti është biblioteka më e madhe botërore. Është vetëm se, të gjitha librat janë në dysheme. (John Allen Paulos) Interneti është vetëm një botë që kalon rreth shënimeve në një klasë. (Jon Stewart) Në ditët e sodit çdonjëri që nuk din të flasë anglisht dhe nuk është i aftë të përdorë internetin konsiderohet i prapambetur. (Al-Waleed bin Talal) Interneti nuk është falas. Por ka një ekonomi që nuk ka kuptim për kapitalizmin. (Brad Shapcott) Aq shumë…

Lexo më shumë