Thënie nga Xhon F. Kenedi (John F. Kennedy)

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 3 minuta John F. Kenedy ishte presidenti I 35të I SHBA-ve. Lindi më 29 Maj, 1917 dhe u vra përmes një atentati më 22 Nëntor të vitit 1963 Synimi i edukimit është avancimi i diturisë dhe përhapja  e së vërtetës. Sa më shumë rritet dituria jonë, aq më shumë shpaloset injoranca jonë.   Fëmija i keq edukuar është fëmijë I humbur.

Lexo më shumë

Thënie mbi diturinë

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 4 minuta Nëse ke dituri, le t’i ndezin të tjerët qirinjtë në të. —Margaret Fuller Të menduarit: të folurit e shpirtit me veten. –Platoni Mendjet e mëdha diskutojnë idetë; mendjet e mesme diskutojnë ngjarjet,  mendjet e vogla diskutojnë njerëzit. –Eleanor Roosevelt Ne e pyesim veten, kush jam unë të jem madhështor , i mrekullueshëm, i talentuar, i shkëlqyer? Në të vërtetë, kush je ti të mos jesh? –Marianne Williamson Imagjinata është më e rëndësishme se dituria. Albert Ajnshtajn Informata nuk është dituri. Albert Ajnshtajn Dituria e çka është nuk e hapë derën…

Lexo më shumë

Thënie nga Filip Kotler

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 2 minuta Përgatiti: Skender Mustafi Philip Kotler është eksperti më i njohur në marketingun strategjik në gjithë botën. Është emëruar si pionier i mendimeve të marketingut nga  Shoqata Amerikane e Marketingut (origjinal: American Marketing Association). Është profesor i Marketingut Ndërkombëtarë në  Kellogg School of Management of Northwestern University dhe autorë i shumë librave me ndikim në gjithë botën, duke përfshirë edhe botimin e trembëdhjetë të librit “Menaxhimi i Marketingut”.

Lexo më shumë

Thënie nga Henri Ford

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 3 minuta Përgatiti: Skender Mustafi Henri Ford (origjinal: Henry Ford) (30 Korrik, 1863 – 7 Prill, 1947) ishte biznesmen amerikan, themelues i kompanisë Ford dhe prodhues i automobilave Ford. Nëse do t’i pyesja konsumatorët e mi se çfarë duan, do të thoshin kali më të shpejtë. Biznesi i përqendruar në shërbime do të ketë vetë një merak për fitime. Do të jenë jashtëzakonisht të mëdha.

Lexo më shumë

50+ thënie nga Muhammed Ali

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 4 minuta Përktheu dhe përshtati: Skender Mustafi Kampionët nuk janë bërë në hallë. Kampionët janë bërë nga diçka që ata kanë thellë në brendinë e tyre: një dëshirë, një ëndërr, një vizion. Shërbimi ndaj të tjerëve është qiraja që paguan për hapësirën në tokë. E drodha botën Janë dy gjëra të cilat është vështirë të goditen dhe shihen, është fantazma e frikshme dhe Muhammed Ali. Njeriu i cili e sheh botën njëjtë me pesëdhjetë vite ashtu siç e shihte me njëzetë ka humbur tridhjetë vite të jetës Gjeli kokoret vetëm kur e sheh…

Lexo më shumë

Thënie mbi Kosovën

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 2 minuta Pavarësia është katarzë…; Gjërat nuk do të ndryshojnë brenda natës dhe ne nuk mund të harrojmë të kaluarën, por ndoshta do të ndjehem e sigurtë tani dhe ankthet e mia përfundimisht do të më largohen. (Antoneta Kastrati,  New York Times, 18, Shkurt, 2008, ref) Ndihmojeni vendin tonë, që po bën çdo gjë të e shpëtojë Kosovën nga këta që duan të na e rrëmbejnë. Nëse e harrojmë Kosovën, Kosova do të na harrojë ne. Kosova është Vendi jonë i Shenjtë, Jerusalemi jonë. (patriarku serb Irinej, 25 Janar 2010) Unë besoj se…

Lexo më shumë