20 shkurtesa për tastierë që secili duhet ditur

Përgatiti: Skender Mustafi Përdorimi i tastierës dhe shkurtesave të mundshme përmes kombinimit të pullave të ndryshme shpesh herë është më efikase se veprimi me mi. Për shembull, përzgjedhja e tekstit me tastierë dhe kopjimi i tij është veprim më i shpejtë se sa përzgjedhja e po të njëjtit tekst, hapja e menysë, gjetja e fushës për kopjim dhe përzgjedhjes e veprimit për kopjim përmes miut, kjo për më tepër kërkon largimin e duarve nga tastiera për të kapur miun. Pra meqë tanimë i keni duar pran tastierës atëherë veproni me…

Read More

Gris skedat e bllokuara, madje ato që kanë porosi: “Could Not Find This Item”

Përgatiti: Skender Mustafi E pa besueshme se si një skedë e vetme, apo një dosje apo një arkiv mund të ju shqetësojë tërë kohën. Para një viti kam shkarkuar një dosje, e kam zbrazur dhe më pas kam dashur të  e grisi arkivin dhe është grisur duke lënë pas një arkiv të zbrazët i cili nuk grisej fare. Huuh. Kam provuar shumë programe si unlocker ose shtesa si “Take Ownership” e të tjera megjithatë nuk kanë funksionuar. Sot përfundimisht ia arrita qëllimit përmes “Command Prompt” edhe atë me një truk të…

Read More