.NET Framework – të gjitha versionet

Autor: Skender MustafiFreskuar më 17.12.2018 .NET Framework është aplikacion-kornizë e zhvilluar dhe ofruar nga Microsoft për sistemin operativ Windows, Linux dhe MacOS.  Koriza, në vete, përmban shumë biblioteka nga të gjitha gjuhët e njohura dhe të shfrytëzuara të programimit. Në këtë mënyrë mundësohet leximi dhe ekzekutimi i aplikacioneve në kompjuterët të cilët kanë si sistem operativ Windows, Lunux ose MacOS. Versionet e ndryshme të aplikacionit mund t’i shkarkoni falas. Më poshtë janë nyjat e lidhura me faqen e korporatës Microsoft. Versioni Nyja .NET Framework 4.7.2 shkarko (x86 dhe x64) .NET Framework…

Read More

50 app FALAS për iPhone dhe iPad që patjetër duhet pasur

Pëgatiti: Skender Mustafi Sistemi i kompjuterizimit në re, mënyra e sinkronizimit mes kompjuterit personal dhe Apple produkteve si iPhone, iPod Touch dhe iPad dhe mundësia përdorimit të një llogarie të vetme tek iTune për të gjitha mjetet elektronike, ka bërë një produktet e Apple të jenë edhe më atraktive për përdoruesit. Me rritjen e atraktivitetit të Apple produkteve, është rritur edhe atraktivitetit i aplikacioneve, pasi që shkarkimi ose blerja e një aplikacioni mund të përdoret tek të gjitha mjetet (nëse ai aplikacion është i programuar për lloje të ndryshme të…

Read More

Si të shkarkoj video nga Youtube?

Autor: Skender Mustafi Falë angazhimit të shumë programuesve të sferave të ndryshme janë paraqitur shumë mundësi të cilat thjeshtëzojnë dhe lehtësojnë shkarkimin e videove nga Youtube dhe nga shumë qendra tjera multimediale. Gjithashtu disa nga aplikacionet mundësojnë konvertimin e videove në formate të ndryshme. Ka disa mënyra për shkarkimin e këtyre lloj videosh. Përmes shtesave (add-on) të shfletuesve tuaj (Firefox, Opera, Safari ose Explorer) Përmes faqeve të internetit Përmes programeve kompjuterike Radhitjen e kam bërë varësisht nga lehtësia e përdorimit dhe siguria e instalimit ose përdorimit. Shtesat e shfletuesve janë…

Read More