Etiketimet Postime të etiketuara me "e vërteta"

Etiketim: e vërteta

Jezui, djali i Marisë: Njerëzit e Librit

Pas leximit dhe të kuptuarit se çka besojnë muslimanët rreth Jezuit, djalit të Marisë, ndoshta ka pyetje që vijnë në mendje, ose çështje që...

Jezui, djali i Marisë: A vdiq Jezui me të vërtetë?

Ideja e vdekjes së Jezuit në kryq është qendrore në besimin e krishterë. Prezanton bindjen se Jezui vdiq për mëkatet e njerëzimit. Kryqëzimi i...

Jezui, djali i Marisë: Dishepujt

Kapitulli i pestë në Kur’an është i emëruar “El Maide” (Tryeza e mbushur me ushqim). Është një nga tre kapitujt e Kur’anit që merret...

Jezui, djali i Marisë: Mesazhi i Jezuit

Ne tanimë vërtetuam se Jezui, i biri i Marisë, ose siç quhet nga muslimanët, Isa ibën Merjeme, realizoi mrekullinë e tij të parë derisa...

Jezui, djali i Marisë: Edhe muslimanët e duan Jezuin!

Të krishterët shpesh flasin mbi zhvillimin e marrëdhënieve mes Krishtin dhe pranimin e tij në jetët e tyre. Ata pohojnë se Jezusi është më...