Info-Grafik: Pinterest vs Facebook

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Rrjetet shoqërore në njërën ose tjetrën mënyrë janë duke ndikuar dukshëm ndaj konsumatorëve dhe vendimit të tyre për të realizuar blerjet. [intlink id=”6959″ type=”post”]Pinterest[/intlink], faqe e cila u mundëson përdorueseve mbledhjen e materialeve multimediale, edhe pse është ndër idetë më të reja për ndër-komunikim shoqërorë, ka bërë bum në fillim të vitit duke tërhequr vëmendjen e qindra mijëra vizitorëve dhe duke mposhtur vlerësimet dhe dyshimet e studiuesve të ndryshëm të marketingut të internet, siç është Dejv Çafi (Dave Chaffey). Sidoqoftë, përdoruesit pëlqejnë faqen dhe mënyrën e organizimit të të dhënave, ndër-komunikimit mes tyre…

Lexo më shumë

Deklaratë nga Glenn Mangham – anglezi i cili mposhti Facebook-un (video anglisht)

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Glenn Mangham sulmoi rrjetin shoqërorë Facebook në Prill dhe Maj të vitit të kaluar dhe arriti të kopjojë kodin e tërë të portalit. Në këtë video të realizuar pas lirimit të tij nga burgu (8 muajsh), Glenn flet mbi simet e tij në sulmin mbi rrjetin shoqërorë.

Lexo më shumë

“Web Mining” në mediat shoqërore për të gjetur fituesit e mundshëm të çmimit “Oscar”

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë “Web minin” që në shqip ka kuptimin “gjurmimi i përmbajtjes së faqeve të internetit” është formë e njohur e gjurmimit të sjelljes së konsumatorëve. Teknika të tilla shfrytëzojnë kompanitë e marketingut për të analizuar faqet e tyre, rrjetet shoqërore si dhe përmbajtjet e internetit në përgjithësi qoftë për ndonjë rajon të caktuar, qoftë “tërë internetin”, për të kuptuar sjelljet e konsumatorëve ndaj kompanive, produkteve dhe ngjarjeve të ndryshme. Web mining është një temë e gjerë e cila meriton trajtim të posaçëm për të kuptuar shkencërisht. Kjo teknikë e njohjes së…

Lexo më shumë

Nesër më, 23 Janar 2012, do të mbyllen Google, Yahoo!, Facebook, Twitter, eBay, PayPal…

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Në shenjë proteste ngaj ligjit i cili pritet të miratohen në SHBA i johur si SOPA, i cili do të dënojnë faqet për përmbajtje pa të drejtat e autorit nesër më 23 Janar, 2012 qindra mijë faqe interneti do të protestojnë duke pushuar së vepruari për një kohë të caktuar. Ndër këto faqe janë edhe gjiganët e internetit: Google, Yahoo!, Facebook, Foursquare, Twitter, Wikipedia, Amazon, Mozilla, AOL, eBay, PayPal, IAC, LinkedIn, OpenDNS, Zynga e të tjera.

Lexo më shumë

Partia Demokratike e Kosovës aspak Demokratike e Kritikës

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë S’di se si i bie kjo megjithatë për një kritik pak më të ashpër se të thjeshtë PDK merr masa të ngjashme me protestat. Unë bëra një kritikë të thjeshtë dhe kritika është grisur (ok po them) dhe më është ndaluar e drejta për të folur tek dhoma e tyre e “burrave”. Si dëshiron Hashimi të e din se çka mendon populli kur ua mbyll gojën? O, më falni, atij nuk dëshiron të e din çka thotë populli, por çka i thotë koka dhe sahanlëpirësit e tij.

Lexo më shumë

Gjiganët e Internetit

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Përgatiti: Skender Mustafi Siç duket ne çdo ditë  më gjatë kohë “hamë internet” se sa bukë si dhe më shumë në sasi po hamë internet. Sidoqoftë, vetë desha të e vizualizoj rrjedhë se ku ecim ne afërsisht. Të vegjlit nuk na duhen, por të mëdhenjtë pa të cilët interneti nuk do të ishte siç është sot. Më drejt të e them, po të mos ishin këta gjiganë me punën dhe vlerat e tyre 90% e përdoruesve të kompjuterit do të ishin duke luajtur “$solitaire”.

Lexo më shumë