Photoshop: Futja e objektit në objekt

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 3 minuta Përgatiti: Skender Mustafi Le të bëjmë këtë thjeshtë dhe shpejtë, pastaj ju mund të eksperimentoni sipas dëshirës suaj. 1. Gjeni një foto e cila është e definuar dhe e shkëputur nga prapavija, dmth që është PNG. Ose merrni çfarëdo foto dhe i hiq prapavijën. Nëse fotoja dhe prapavija kanë kontrast të mjaftueshëm atëherë shkëputja është shumë e lehtë. Ja fotoja fillestare e marrë nga interneti.  2. Vendoseni në Photoshop dhe i largoni prapavijën. Largimi i prapavijës së bardhë nga kjo foto bëhet si vijon: a) Shtoni edhe një Layer përmes tastierës Shift + Ctrl…

Lexo më shumë

Caesium – software falas për ngjeshjen e fotove

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 3 minuta Përgatiti: Skender Mustafi Kur flasim mbi fotoaparatet digjitale nuk kemi ç’të flasim mbi fotot. Kam hasur foto nga më të voglat e deri tek ato me nga 7-8MB secila. Me 100 foto mbushet e tërë hapësira e diskut të kompjuterit tim të parë, ndërkohë që 100 foto “i hamë për mëngjes”. Ata të cilët posedojnë për 3 vitet e fundit aparat digjital ose mjete tjera elektronike me mundësi fotografimi dhe njëkohësisht e kanë në qejf fotografinë, tani me siguri kanë kaluar 10 000 foto pa asnjë problem. Për të mos filluar…

Lexo më shumë

5 mjete online për të ngjeshur fotot

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 2 minuta Përgatiti: Skender Mustafi Pothuajse çdo herë që pranoj foto nga ndonjë mik më hidhet mëndja të i them se me ngulfate në madhësi. Pastaj më dërgojnë foto me përmasa 3000 x 5000 px me madhësi 8MB, haj medet, mezi vjen fotoja. Sidoqoftë, unë nuk them që nuk dua t’i shoh ato foto, por që madhësia e tyre më bezdisë. Këtu kam sjellë një listë shërbimesh në internet të cilat nuk kërkojnë të instaloni softuer në kompjuterin tuaj dhe që janë falas për të ngjeshur foton tuaj nga 8MB në rreth…

Lexo më shumë

HTML5 Hap Pas Hapi: Integrimi i fotove/figurave

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 2 minuta Autor: Skender Mustafi Përmes formave (anglisht: canvas) të ndryshme që mund të kombinohen me HTML e që tani JQuerry format janë të standardizuara për HTML5, HTML mundëson integrimin e medieve të ndryshme si video, audio, foto, flash etj.. Më poshtë do të sqarojmë se si bëhet integrimi i medieve në një kodt HTML5 dhe atributet të cilat ky kod mbështetë dhe mund të integrohen. Integrimi i fotove Etiketa përmes së cilës bëhet integrimi i fotove në HTML5 është <img>. Atributet të cilat HTM5 mbështetë për këtë etiketë janë: alt – mund të përcaktoni…

Lexo më shumë

Paint.NET: Shkopi i ndritur

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 2 minuta Përgatiti: Skender Mustafi Në këtë artikull do të mund të mësoni të krijoni shkop të ndritur edhe atë shpejt dhe lehtë. Pasoni hapat në vijim. 1. Hapeni Paint.NET dhe në të hapeni një dritare të re me dimensione sipas dëshirës. P.Sh. 400px me 200px dhe i largoni prapavijën që të mbetet dritare e tejdukshme. 2. Shfrytëzoni mjetin për vizatim dhe vizatoni një vijë të thjeshtë me gjerësi e gjatësi gjatësi sipas dëshirës dhe me ngjyrë të bardhë. Gjerësinë i kam caktuar unë 6px.

Lexo më shumë

Thirrje për kallje

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 2 minuta Autor: Skender Mustafi  (me zë të ulët meqë është mesi i natës) Çohuni, o vëllazën! Çohuni, o pisa, se u bo mesi i natës. Çohuni, se kam gjet një mal, një kamion dru, një karrocë dhe një shkallë, këtu ku po jetoj unë përkohësisht, në Zvicër pra. E kam një ide, ose dy, ose tri, ose një ide në disa versione. Sidoqoftë. Ejani e shkojmë atje në mal dhe i vëmë flakën malit, druve, karrocës dhe shkallës. ( Hehehe . qeshje me ironi). Te ne i dogjëm, le tua djegim edhe këtyre pisave.…

Lexo më shumë