20 shkurtesa për tastierë që secili duhet ditur

Përgatiti: Skender Mustafi Përdorimi i tastierës dhe shkurtesave të mundshme përmes kombinimit të pullave të ndryshme shpesh herë është më efikase se veprimi me mi. Për shembull, përzgjedhja e tekstit me tastierë dhe kopjimi i tij është veprim më i shpejtë se sa përzgjedhja e po të njëjtit tekst, hapja e menysë, gjetja e fushës për kopjim dhe përzgjedhjes e veprimit për kopjim përmes miut, kjo për më tepër kërkon largimin e duarve nga tastiera për të kapur miun. Pra meqë tanimë i keni duar pran tastierës atëherë veproni me…

Read More

Partition Wizard Home Edition

Partition Wizard Home Edition është program kompjuterik i cili mundëson ndarjen e hard diskut tuaj kompjuterik në pjesë si dhe bashkimin e pjesëve pa humbur materialet që keni në to.  Programi është shumë i lehtë për përdorim dhe është falas. Figura 1: Pamje nga Partition Wizard Home Edition i instaluar. Përdorimi Me hapjen e programit të instaluar do të shihni ekranin e programit i cili duket sikur tek figura 1. Pjesa 1 është pjesa në të cilën paraqiten pjesët e diskut tuaj, në pjesën dy janë mundësitë të cilat mund…

Read More