Etiketimet Postime të etiketuara me "Javà"

Etiketim: Javà

Java Klasë: Leximi i një tekst dokumenti

Autor: Skender Mustafi Në këtë artikull ju paraqesim metodën më të thjeshtë të leximit të një tekst dokumenti përmes një klase në Java. Kodi është i...

Objects First with Java – Ushtrimi 1.9.

Startoni “BlueJ” dhe hapeni projektin “shapes” i cili gjendet në dosjen e kapitullit të parë. Pasi të keni hapur këtë projekt në ekranin tuaj...

Objects First with Java – Ushtrimi 1.7.

Përgatiti: Skender Mustafi Startoni “BlueJ” dhe hapeni projektin “shapes” i cili gjendet në dosjen e kapitullit të parë. Pasi të keni hapur këtë projekt në...

Objects First with Java – Ushtrimi 1.6.

Përgatiti: Skender Mustafi Startoni “BlueJ” dhe hapeni projektin “shapes” i cili gjendet në dosjen e kapitullit të parë. Pasi të keni hapur këtë projekt në...

Objects First with Java – Ushtrimi 1.5.

Përgatiti: Skender Mustafi Ushtrimet janë të marra nga libri "Objects First with Java, a practical introduction using BlueJ" nga David Barnes, Michael Kölling, Edicioni i...

Java përmes BlueJ – Kapitulli I, zgjidhjet 10 – 20

Ushtrimet janë të marra nga libri “Objects First with Java, a practical introduction using BlueJ” nga David Barnes, Michael Kölling, Edicioni i IV, viti...

Java përmes BlueJ – Kapitulli I, ushtrimet 10 – 20

Ushtrimet janë të marra nga libri "Objects First with Java, a practical introduction using BlueJ" nga David Barnes, Michael Kölling, Edicioni i IV, viti...

nënshkrimi i metodës

Autor: Skender Mustafi Nënshkrimi i metodës në Jáva definon llojin e metodës, funksionin e sajë si dhe llojin e rezultatit të cilin ajo do të...

metoda

Autor: Skender Mustafi Metoda është pjesë përbërëse, ndër kryesoret, në Jáva. Mrenda një metode programuesi definon çfarë duhet të kthehet ose çfarë duhet të shtypet...

BlueJ – Editues dhe kompilues për Java

Autor: Skender Mustafi BlueJ është program kompjuterik për editim dhe kompilim të kodeve Java. Projekti BlueJ filloi të zhvillohet në universitetin Monash në vitin 1999...

main()

Programet e shkruara në Jáva kanë disa pika mbi të cilat bazohen dhe nga të cilat kanë pikën mbështetëse për veprim. main() është pika...

Java përmes BlueJ – Hyrje

Që të jeni në gjendje të përcillni ushtrimet dhe zgjidhjen e tyre fillimisht duhet që të pajisni kompjuterin tuaj me programet e nevojshme të...

Java përmes BlueJ

"Objects First with Java" (shqip: Objektet Fillimisht me Java) është libër i përpiluar nga David Barnes dhe Michael Kölling. Libri në fjalë përdoret për...

Objects First with Java – Ushtrimi 1.4.

Përgatiti: Skender Mustafi Startoni "BlueJ" dhe hapeni projektin "shapes" i cili gjendet në dosjen e kapitullit të parë. Pasi të keni hapur këtë projekt në...