27 mënyra speciale për kërkim të lehtë në Google

Përgatiti: Skender Mustafi Tek Google.com mund të realizohen edhe kërkime shumë specifike duke fituar rezultate të sakta të cilat përputhen me kërkimin specifik. Në vazhdim do të paraqesim listën e kërkimeve dhe nga një nyje shembull. Lehtësim në kërkim Kërkim nga një ueb faqe e caktuar Si të kërkohet: site:faqja fjala që kërkon Shembull: site:fjalaime.ch truqe Largim i rezultateve të një ueb faqeje të caktuar Si të kërkohet: fjala –ueb faqja Shembull: tirana -wikipedia.org -wikitravel.org Largimi i një fjale nga rezultatet e kërkimit Si të kërkohet: fjala ose fjalia –fjala Shembull: humor shqip -stupcat Llogaritje…

Read More

Verbatim: Mënyrë e re e kërkimit në Google

Autor: Skender Mustafi Google është ndërtuar në atë mënyrë që me “mençuri” u përgjigjet kërkimeve tona gjatë të shkruarit të fjalëve gabim duke interpretuar gabimet drejtshkrimore, duke ofruar sinonime ose duke ofruar rezultate bazuar nga kërkimet e kaluara. Të kërkuarit mes thonjëzave ndihmon në shumë raste, megjithatë shpesh nuk i duam këto karakteristika shtesë.

Read More