Koha e lirë

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Shkruan: Skender Mustafi Të kuptuarit e vlerës së madhe që ka koha e lirë, të përmendurit të kësaj ndaj të tjerëve, si dhe numërimi i punëve të mira që të tjerët realizojnë në kuadër të kohës sonë të lirë nuk nënkupton se ne kemi shlyer përgjegjësinë që kemi për të shfrytëzuar kohën e lirë. E vetmja gjë e cila shlyen obligimin ndaj kohës së lirë është puna. Të folurit rreth veprave të mira të të tjerëve nuk është punë meqë veprat e tyre flasin vetë. Ne duhet të punojmë dhe…

Lexo më shumë

dyshim kohorë

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë pas shfaqjes së diellit para fytyre shfaqet edhe hija para fytyre si gjithmonë ngjitur për dysheme jete më e qartë se çdo të shfaqej prapa fillojnë neveritjet dhe e pyes ç’bën ti përpara e shfrenuar qeshin edhe merimangat nga pyetja e çuditshme pastaj për çudin time sorrat vishen si nuse në fund të ëndrrës në mesditë   © Skender Mustafi

Lexo më shumë

Kohës kur vazhdimisht thërrasin zërat

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 2 minuta Autor: Besnik Mustafi Gjatë kohës kur thërrisnin zërat e nuk po dëgjoheshin. Kur bërtitnin edhe ofshamat e njerëzve e nuk kuptoheshin. Atëherë qielli dëgjonte nga lart, se njerëzve të rënduar nga padrejtësitë, po u hyhet shumë në hakë… Sa e sa gjëra të pa përfunduara mbetën. Mbetën prapë të shkruara vetëm në letër. Vazhdimësi, e sikur herëve të tjera, por… Dalëngadalë edhe letrat nuk do të munden një ditë ti durojnë ata shkronja të vjetra. Që po e kërkonin radhazi shekujsh me radhë vetëm atë drejtësi qe e meritonin. Pronarët…

Lexo më shumë