10+ shërbime për vizualizimin e të dhënave

 Përgatiti: Skender Mustafi  Meqë qarqet më profesionale që merren me trajtimin e çështjeve matematiko-statistike shfrytëzojnë mjete për vizualizimin e të dhënave të ndryshme, atëherë përse ne jo?!! Vizualizimi i të dhënave nuk bëhet vetëm me qëllim që të tjerët të mund të kuptojnë më lehtë se për çka e kemi fjalën, por që edhe ne të mund të i shohim më mirë të dhënat, pra shtrirjen dhe ndërlidhjen e tyre. Më poshtë kam përmbledhur 20 mjete FALAS të cilat mund të i shfrytëzoni që t’i trajtoni të dhënat.

Read More

Faktet e modelimit të një kompjuteri përmes pjesëve kryesore

Modelimi i pjesëve kryesore të kompjuterit.

Përgatiti: Skender Mustafi  Modeli i mëposhtëm mund të shfrytëzohet si për të kuptuar ndërlidhjen mes pjesëve të një kompjuteri (desktop) gjithashtu edhe për nevoja tjera, siç është realizimi i një softueri i cili përmbushë nevojat e konsumatorëve përmes kërkesave të tyre. Kjo e dyta ka qenë për bazë gjatë analizës sime me Tuan Nguen. Pra kemi marrë për bazë pjesët kryesore të kompjuterit dhe kemi shtjelluar çështjet dhe problematikat të cilat paraqiten gjatë realizimit të dëshirave të konsumatorëve. Qëllimi ishte realizimi i një modeli aplikativ i cili u mundëson konsumatorëve që…

Read More

18 softuerë për të regjistruar aktivitetet tuaja në kompjuter në audio dhe video format

Përgatiti: Skender Mustafi Ju ndoshta tanimë keni menduar shpesh rreth mënyrave të ndryshme për të ndihmuar të tjerët nga larg se si të ndryshojnë diç tek kompjuteri i tyre. Një nga mënyrat më të mira të i ndihmosh ndokujt është duke qen prezent dhe duke vepruar me mi e duke folur me gojë. Siç thotë populli: “Shkurt e shqip.” Thuajse “shkurt e shqip”, madje edhe më mirë pa pasur nevojë të shkoni për ndihmë tek miku, veprojnë softuerët të dedikuar për këto veprime, të cilët ruajnë veprimet tuaja në kompjuter në…

Read More

Truqe: Si të përmirësoj performancën e kompjuterit?

Autor: Skender Mustafi Kompjuteri juaj tanimë ka kaluar ca kohë nga që e keni blerë dhe dukshëm është ngadalësuar. Kjo gjendje mund të është paraqitur nga disa shkaqe të ndryshme. Për të përmirësuar gjendjen e tanishme pasoni hapat e mëposhtëm: Hapi #1: Largo programet e pa nevojshme Unë vetë jam eksperimentues me programe kompjuterike dhe e di që është kënaqësi të instalohen softuerët dhe të shihet se çfarë mund të bëhet me to. Nëse këto softuer nuk u nevojiten, atëherë i largoni ato sepse sa më pak softuer të keni të instaluar, aq më…

Read More