Konvertues i numrave binarë në numra decimal

Autor: Skender Mustafi Konvertimin e numrave mund të e bëni thjeshtë duke shkruar numrat në fushën e parë. Shembull: 10011101110. Në fushën e dytë do të paraqiten rezultatet. Për të realizuar konvertimin shtypni pullën e parë nga sipër. Për të parë sqarimin shtypni pullën e dytë. Për të pastruar fushat që të mund të tentoni përsëri, shtypni pullën e fundit. Objekti i lidhur nuk mund të paraqitet tek shfletuesi juaj.

Read More

Çka është sistemi binar i numrave?

Autor: Skender Mustafi Ne, zakonisht shfrytëzojmë simbolet nga 0 deri më 9 për të numëruar dhe llogaritur. Kështu që pasi të kemi numëruar nga 0 në 9, vije përsëri 0 dhe më pas secili numër rritet për një. Shembull konkret është fakti që pas numrit 2359 vije numri 2360. Kështu që tek njëshet 9 u zëvendësua me 0, kurse tek dhjetëshet 5 me 6. Ajo që mund të vërehet kur ndryshojnë madhësinë nga njëshe në dhjetëshe, në qindëshe, e të tjerë është se edhe një vend zihet nga shifrat që tanimë i…

Read More

Nuk kërkoja religjion … thjeshtë u dashurova në Islamin

Konvertimi në islam

Përktheu dhe përshtati: Skender Mustafi Burimi: http://www.thesun.co.uk Lexo/Shkarko artikullin në PDF I takoni katër nga 5000 britanikët që bëhen muslimane çdo vit Çdo vit, më tepër se 5000 britanikë bëhen musliman. Më shumë se gjysma e atyre që konvertojnë janë të bardhë – dhe 75% e tyre janë gra. Por çka do ta bënte ndokënd të ndryshonte stilin e jetës në mënyrë aq dramatike? Zyrtarja e Policisë për Mbështetje të Shoqërisë, Jayne Kemp (shqiptohen:  Xhein Kemp), i la pas shpine rrënjët e saja katolike pasi “u dashurua” me Islamin gjatë…

Read More