Konvertues i numrave decimal në binarë

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Autor: Skender Mustafi Konvertimin e numrave mund të e bëni thjeshtë duke shkruar numrat në fushën e parë. Shembull: 1243. Në fushën e dytë do të paraqiten rezultatet. Për të realizuar konvertimin shtypni pullën e parë nga sipër. Për të parë sqarimin shtypni pullën e dytë. Për të pastruar fushat që të mund të tentoni përsëri, shtypni pullën e fundit. Objekti i lidhur nuk mund të paraqitet tek shfletuesi juaj.

Lexo më shumë

Çka është sistemi binar i numrave?

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 3 minuta Autor: Skender Mustafi Ne, zakonisht shfrytëzojmë simbolet nga 0 deri më 9 për të numëruar dhe llogaritur. Kështu që pasi të kemi numëruar nga 0 në 9, vije përsëri 0 dhe më pas secili numër rritet për një. Shembull konkret është fakti që pas numrit 2359 vije numri 2360. Kështu që tek njëshet 9 u zëvendësua me 0, kurse tek dhjetëshet 5 me 6. Ajo që mund të vërehet kur ndryshojnë madhësinë nga njëshe në dhjetëshe, në qindëshe, e të tjerë është se edhe një vend zihet nga shifrat që tanimë i…

Lexo më shumë

Konverto falas VIDEO materialet në FOTO

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 3 minuta  Përgatiti: Skender Mustafi Shpesh herë kemi dëshirë ose nevojë që të nxjerrim foto nga video materiale të ndryshme. Kjo mund të bëhet me mundime të ndryshme, por edhe duke ia lënë punën një softueri i cili thjeshtë, shpejtë dhe efikas konverton video materialin tuaj në foto. Pra, fjalën e kam për videon e plotë. Këtë mund të e realizoni thjeshtë duke shfrytëzuar softuerin FALAS : FREESTUDIO Më poshtë mund të përcillni hapat e instalimit dhe përdorimit të softuerit. Vini Re: Softueri është më i mirë se kaq sepse ofron edhe mundësi…

Lexo më shumë

Konverto në PDF dhe përpuno PDF dokumentet

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 2 minuta Acrobat Reader tanimë gjithnjë është duke u komplikuar duke vështirësuar instalimin dhe përdorimin. Nuk e di se çfarë po kodon në atë program Adobe megjithatë ajo që po bën ka ndikuar negativisht në efektivitetin e programit. Sidoqoftë, kjo nuk është ndonjë problem meqë Philip Chinery dhe Frank Heindörf nga kompania pdfforge GbR ofrojnë dy softuerë falas (shkarko duke shtypur mbi foto) PDFCreator mundëson konvertimin e dokumenteve që mund të shtypen me printer në PDF pasi që ajo që programi bën, në fakt, është printimi. E vetmja gjë që duhet bërë është të hapni dokumentin psh…

Lexo më shumë

Si të konvertoj fotografinë në tekst (formati ASCII ose html)?

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Përgatiti: Skender Mustafi Në internet mund të gjeni shumë faqe që ofrojnë shërbimin e konvertimit të fotove në tekst. Unë po u sjell tri faqe të cilat dallojnë nga njëra tjetra për nga shërbimi. Për më tepër në pjesën e poshtme kam sjell edhe disa faqe ku mund të gjeni ASCII interesante të përpunuara nga të tjerët.

Lexo më shumë