Profiti nga Profeti

Tregu financiar islam është më përfituesi në kohën e krizës: Në rritjen e suksesit të bankave islame kanë ndikuar kriza financiare si dhe spekulimet rreth islamit pas sulmit të 11 shtatorit të vitit 2001. Bankat UBS dhe CS tanimë kanë hapur ofertat konform rregullave islame. Dosje: Kriza financiare Një studim në universitetin e Cyrihut ka publikuar se përshtatja e instrumenteve sipas sheriatit, ndalimi i tregtisë së pa ligjshme me letrat me vlerë të borxhit kanë pasur një avantazh të madh konkurrues gjatë kësaj kohe të krizës. Sipas antropologut Stefan Leins…

Read More