MS Word shtesa dhe shabllone

Përgatiti: Skender Mustafi Fillimisht publikuar më 18 Shkurt 2011 Përmirësuar më 27 Korrik 2013 MS Word lehtëson përpunimin e dokumenteve për qëllime të ndryshme. Lehtësues është edhe fakti se shumë entuziastë profesionistë të drejtimeve të ndryshme kanë krijuar dhe shpërndajnë shabllone të gatshme të cilat drejtpërdrejtë ose me ndryshime të vogla mund të përdoren për qëllimet tona. Më poshtë do të radhisim disa faqe të cilat ofrojnë koleksion shtesash dhe shabllonesh falas.

Read More

AbiWord

AbiWord është program kompjuterik i cili në aspektin funksional mund të zëvendësoj programin MS Word nga MS Office ose programin Writer nga OfficeOrg. Programi kohëve të fundit gjithnjë e më shumë po arrin popullaritet shkaku i përcjelljes së ndryshimeve nga programet e mësipërme dhe përputhshmëria e dokumenteve të krijuara nga MS Word ose Writer me AbiWord dhe anasjelltas. Programi është falas. Multi platformik AbiWord është funksional në disa sisteme operative si në Windows, Linux, QNX, FreeBSD ose Solaris. Të gjitha karakteristikat e programit janë të përshtatshme dhe funksionale me sistemin…

Read More