Fjala ime mbi vdekjen dhe respektin

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Skender Mustafi Ne kur të vdesim bëhemi më të mirë se kur jemi të gjallë sepse nuk jemi këtu për të vahzduar me kopallat e mëparshme! Kështu është mirë. Ngushëllime pra se na paska qenë ky far burri një njeri i mirë!! Këtë herë desha të u përkujtojë se është më mirë të njihen krijesat sipas llojit dhe vyrtyteve të tyre, pa mos i stolisut dhe mbuluar me të mira të fryra. Pra, ajo na ishte pelë, madje pelë e mirë. Për tu mbajtur mend ngordhja e saj.

Lexo më shumë

ZygoteBody: Projekt 3D-interaktiv për njohjen e trupit

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë ZygoteBoty është projekt i mrekullueshëm për të njohur veten, organet tona të brendshme, shtrirjen e sistemit të qarkullimit të gjakut, muskujt, eshtrat, shtrirjen e sistemit nervor. Projekti ka një bazë e cila ofron gjetjen e organeve përmes kërkimit të tyre në fushën e kërkimit. Lëvizjen e trupit të konstruktuar në 3D përmes miut. Fatkeqësisht kërkimi bëhet përmes termeve në anglisht si dhe termeve shkencore përmes të cilave shumica e organeve janë të njohura. Për më tepër mund të shihni organet mashkullore dhe femërore duke lundruar nëpër njërin nga trupat varësisht nga…

Lexo më shumë

shqiponja dhe njeriu

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Një herë një njeri zuri një shqiponjë, ja preu menjëherë krahët dhe e lëshoi ndër pula. Ajo dukej e pikëlluar për gjendjen e saj të mjerë. Një njeri tjetër e bleu këtë shqiponjë dhe e la që t’i rriten prapë krahët. Atëherë shqiponja i hapi krahët e fluturoi, zuri një lepur dhe ia solli menjëherë mirëbërësit të vet. Dhelpra e pa këtë e i tha: – Mos ia dhuro këtij, por atij të parit, që mos të zërë prapë dhe mos t’i shkulë prapë krahët. Porosia e përrallëzës: Mirëbërësit duhet t’i…

Lexo më shumë